UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Eurodisea i la Generalitat Valenciana fomenten les pràctiques a l'estranger

  • July 12nd, 2019
Image de la noticia

La Generalitat Valenciana impulsa la formació laboral dels joves a Europa a través de la seua col·laboració amb el programa Eurodisea. Es tracta d'un projecte d'intercanvi creat per l'Assemblea de les Regions d'Europa (ARE) que ofereix pràctiques a empreses de l'estranger a joves demandants d'ocupació d'entre 18 a 30 anys.


Els requisits per sol·licitar-lo són haver nascut o estar empadronat a la Comunitat Valenciana almenys en els últims tres anys i tindre la nacionalitat espanyola o d'algun país inscrit en el programa; comptar amb una qualificació professional; tindre un coneixement bàsic d'un idioma europeu i estar inscrit com a demandant d'ocupació.


Les diferents regions europees participants, entre les quals es troba la Comunitat Valenciana, assumeixen la responsabilitat de preseleccionar els candidats, del seu enviament i acolliment i de gestionar les ofertes en període de pràctiques. D’aquesta manera, els joves podran presentar la sol·licitud en qualsevol moment de l'any 2019 de manera presencial en el Registre General de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic de València (plaça Nàpols i Sicília, 10, València). També podran fer-ho en els registres de qualsevol òrgan administratiu que pertanya a l'Administració General de l'Estat, tant autonòmic com local si s'ha subscrit al conveni, o a qualsevol oficina de Correus. Un cop sol·licitat tindrà un any natural de validesa. L'interessat ha de manifestar que continua sol·licitant-lo quan passe aquesta data.


A més, també es convoquen ajudes a les empreses i entitats de la Comunitat Valenciana, públiques i privades, en les quals els joves europeus realitzaran les pràctiques. L'objectiu és subvencionar contractes o convenis que tindran una durada d'entre dos a cinc mesos. La quantia serà de 1.403 euros mensuals per contracte a la qual cal afegir com a mínim 122 euros d'aportació de l'empresa cada mes. La presentació de les sol·licituds s'ha de realitzar de manera telemàtica a través del tràmit general de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana, des d'on es podrà accedir al tràmit de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic 5. Per a això, s'ha de disposar de signatura electrònica.


Per a més informació:
-Estudiants:http://ir.uv.es/06B6gUZ
-Empreses: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=904