UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

La Generalitat Valenciana impulsa la innovació i el desenvolupament d’empreses valencianes a través de diverses línies d’ajudes

  • UVjob
  • February 12nd, 2020
Ajudes de l'IVACE a empreses innovadores valencianes
Ajudes de l'IVACE a empreses innovadores valencianes

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha llançat sis convocatòries d’ajudes a empreses innovadores de la Comunitat Valenciana. Estan dirigides a 'pymes' i petites empreses amb l’objectiu de potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació.

La primera d’elles s’enfoca a pymes amb almenys tres treballadors per a oferir-los ajudes en el desenvolupament de projectes I+D. L’empresa rebrà una subvenció a fons perdut que es calcularà en percentatge sobre els costos subvencionables (serveis externs, adquisició de patents i llicències, personal propi, materials i despeses d’amortització). Si es tracta d’una petita empresa podrà rebre fins al 45% i si és mitjana fins al 35%. Es podrà sol·licitar fins al 12 de març de 2020.

La segona té com a destinataris a pymes i grans empreses que tinguen almenys tres persones com a personal propi, siguen treballadores per compte d’altre o cooperativistes, per a oferir-los ajudes a la realització de projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental en cooperació entre diverses empreses. En aquest cas, l’empresa també rebrà una subvenció a fons perdut de la mateixa manera que en el cas anterior. Les petites empreses podran tindre fins al 60% subvencionat, les mitjanes fins al 50% i les grans fins al 40%. Per part seua, també es podrà sol·licitar fins al 12 de març de 2020.

Una altra de les subvencions està dirigida a pymes per a la realització de projectes innovadors que redunden en una major competitivitat de les empreses i que tinguen resultats tangibles al final del termini d’execució del projecte. Els projectes d’innovació es podran desenvolupar en quatre actuacions: desenvolupament de nous productes, posada en marxa o readaptació de processos mitjançant l’aplicació de metodologies de millora contínua, transformació digital per a la implantació de la indústria 4.0 o desenvolupament de solucions TEICs innovadores. En aquest cas, les petites empreses podran subvencionar-se fins al 45% i les mitjanes fins al 35%. Es podran presentar sol·licituds fins al 11 de març de 2020.

La quarta subvenció està enfocada a pymes de la Comunitat Valenciana per a incrementar el nivell tecnològic de les empreses industrials i de serveis a la indústria mitjançant la implantació de noves tecnologies electròniques, informàtiques i de les comunicacions. Les petites empreses podran rebre fins a un 40% de subvenció i les mitjanes fins al 30%. El 5 de març de 2020 serà l'últim dia en què es podrà sol·licitar.

L’última de les ajudes és per a petites empreses innovadores de la Comunitat Valenciana que complisquen alguns requisits. Es donarà suport al desenvolupament de plans empresarials per al seu creixement mitjançant la concessió de subvencions vinculades a la prestació de serveis d'assessorament especialitzat en les següents àrees: diagnòstic estratègic, model de negoci, màrqueting i comercialització, organització i processos, gestió economicofinancera i definició de quadres de comandament. No obstant això, es podran incloure àrees addicionals si es consideren estratègiques per al desenvolupament del pla empresarial de l’empresa que el sol·licita. Es poden presentar les sol·licituds fins al 13 de març de 2020.

Links: