UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

El servei UVocupació finalitza amb èxit les accions del programa d’ocupabilitat UV Inserta

  • UVjob
  • May 25th, 2020
UVocupació finalitza amb èxit les accions del programa d’ocupabilitat UV Inserta
UVocupació finalitza amb èxit les accions del programa d’ocupabilitat UV Inserta

Les sessions d’orientació i formació d’UVocupació establides en el programa UV Inserta han finalitzat amb èxit. Es tracta d’un projecte pilot impulsat pel Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius a través del servei d’ocupació de la Universitat de València, UVocupació, i de pràctiques, Fundació ADEIT-UVprácticas, amb la col•laboració del Banc Santander. El seu objectiu és millorar la inserció laboral dels graus de Nutrició Humana i Dietètica, Criminologia i Ciències Polítiques i de l’Administració Pública. A més, compta amb el suport i la implicació dels equips decanals de les facultats de Dret i Farmàcia.

Malgrat la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, UVocupació ha garantit la continuïtat i qualitat de les accions programades, adaptant algunes d’elles al format online a través de l’aula virtual de la Universitat de València.

Dels 24 estudiants participants en el programa, set provenen del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, huit del Grau en Criminologia i nou del Grau en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública. Totes les persones participants han realitzat sessions d’orientació individual i tres cursos de formació: “Marca personal i cerca d’ocupació a través de les xarxes socials”; “Emprenedoria, creativitat i adaptabilitat al canvi” i “Comunicació efectiva”.

Els resultats obtinguts en les accions gestionades des del servei UVocupació han sigut positius i productius. En aquest sentit es pronuncia Claudia Coronat, una de les participants de Criminologia: “M’emporte l’important, que és conéixer-me a mi mateixa i saber que hi ha més eixides i opcions de les quals pensava”

Marta Calvo, de Nutrició Humana i Dietètica, també destaca haver aprés altres aspectes importants com conéixer i crear una marca personal, enfrontar-se a una entrevista de treball o treballar en equip: “Crec que encara que no solem prestar l’atenció suficient a aquests aspectes, són quasi tan importants com tindre una bona formació, ja que gràcies a ells podem distingir-nos de la resta, i obrir-nos moltes portes en un futur no tan llunyà”.

Ayla Grancha, de Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, destaca, per part seua, que ha adquirit “motivació i entusiasme” per a afrontar el seu futur professional. Un futur que, per a Maite Martínez, de Nutrició Humana i Dietètica, s’ha ampliat: “El projecte UV Inserta m’ha fet obrir la ment, veure que puc treballar en molts àmbits i m’ha ensenyat que tinc moltes eines per a fer possible el que desig”.

De fet, per a Iuliia Burlak, de Criminologia, ha sigut una experiència “transformadora” que li ha fet “aprendre noves habilitats” i saber les que no tenia i, no obstant això, necessita. També per a Mario Martínez, estudiant de Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, participar en aquest projecte ha sigut molt positiu: “Comence a veure el meu rumb. Conéixer-me m’ajuda a veure el meu objectiu”. Andrea Mena, que també és estudiant de Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, es posiciona en aquesta mateixa línia: “El programa ens ha ajudat a focalitzar la nostra atenció en el que de debò destaquem per a promocionar-lo a l’hora d'accedir a una entrevista de treball, on rep gran importància l’escolta activa i la comunicació no verbal”.