UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

UVocupació imparteix formació sobre inserció professional a prop de 5.200 persones durant el 2020

  • UV General Foundation
  • December 21st, 2020
 

L’any 2020 ha sigut un any diferent, amb importants canvis i reptes de superació. Aquest desafiament ha format part del treball d’UVocupació, el servei d’inserció laboral de la Universitat de València, que va adaptar totes les seues activitats al format online per la covid-19. Malgrat la situació actual, les xifres reflecteixen un alt rendiment, per exemple, en el servei de cursos: més de 1.300 hores de formació impartides a prop de 5.200 persones.

Durant aquests mesos s’han realitzat 73 accions formatives amb l’objectiu que l’estudiantat i les persones titulades agilitzen la seua inserció professional o adquirisquen coneixements per a posar en marxa un projecte empresarial. Un total de 5.193 assistents han participat en els cursos i, a més, han aconseguit completar-los amb èxit.

Com a novetat i conseqüència de la pandèmia, s’han dut avant formacions que han servit d’equivalència a les pràctiques professionals, per a donar-li solució a aquells que necessitaven concloure amb aquesta etapa.

Al seu torn, els tutorials online, enfocats a com realitzar un curriculum vitae o una carta de presentació, i a oferir tècniques per a crear una cooperativa o una emprenedoria, han acumulat més de 23 mil visites.

A més, han estat més de 2.400 els participants en les sessions d’orientació per a la cerca d’ocupació a través d’assessoraments individuals, assessoraments col·lectius i seminaris específics adaptats a diferents titulacions de la Universitat.

Respecte a l’ocupació, s’han gestionat al voltant de 600 ofertes de treball des del portal www.uv.es/bolsadetrabajo. Així mateix, 138 empreses s’han incorporat al registre web, donant un total de 3.065 institucions actives que col·loquen els seus llocs laborals i busquen professionals.

També s’han desenvolupat tres Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria per a facilitar el contacte entre empreses i estudiants. Aquests esdeveniments, que en principi es van realitzar de manera presencial, es van haver de transformar en format virtual. Gràcies a la seua notorietat, ja s’estan planificant nombrosos fòrums per a aquest 2021.

D’altra banda, l’Àrea d’Estudis i Anàlisis ha investigat sobre la inserció professional dels titulats i les titulades de la Universitat, a través de l’estudi dels comportaments i opinions dels diferents actors del mercat laboral. Aquest 2020 s’han realitzat nombrosos informes sobre la inserció laboral i l’ocupabilitat dels universitaris: 59 d’estudiants de grau i 103 de màsters.

Un altre objectiu complit per UVocupació ha sigut aconseguir la inserció professional de persones amb discapacitat, mitjançant diferents programes universitaris. Enguany, 236 persones han passat pel servei, mentre que 35 d’elles s’han inserit en l’àmbit laboral.

Aquests programes, adreçats a l’estudiantat i a les persones titulades amb certificat de discapacitat menor o igual al 33%, han aconseguit enguany que 22 dones i 13 homes obtinguen l’ocupació adequada a les seues competències.