UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Augmenta l’ocupabilitat d’alt nivell de l’exalumnat de la UV, segons el rànquing CWUR

  • UV General Foundation
  • May 20th, 2021
Els Fòrums d'Ocupació de la UV és una de les activitats principals de promoció de l'ocupabilitat.
Els Fòrums d'Ocupació de la UV és una de les activitats principals de promoció de l'ocupabilitat.

L’última edició del reconegut rànquing realitzat pel Center for World University Rànquings (CWUR) ha llançat resultats positius per a la Universitat de València (UV), que ha millorat l’ocupabilitat d’alt nivell de l’exalumnat respecte al 2020, així com el nombre d’estudiants que ocupen càrrecs de direcció en les companyies més importants del món.

El nou estudi, que es basa en una classificació i rendiment global sobre 2.000 universitats de tot el món, mostra un augment en la xifra d’estudiants que ocupen llocs de direcció o executius en les empreses més importants a escala mundial. Aquest índex, que té un 25% de pes en l’informe, no ha parat d’ascendir al llarg dels anys. Mentre que en l’últim període s’ha incrementat en un 4,5% (de 2020 a 2021).

Aquest progrés de la UV no sols s’observa en l’àrea laboral, sinó també en qualitat de l’educació i del professorat, i en el rendiment en investigació. Així, a Europa guanya tres posicions, fins a situar-se en el lloc 118 i a nivell global puja fins a la posició 288, un lloc millor que en 2020. A més, la UV continua sent la primera universitat valenciana del rànquing i la cinquena d’Espanya i també avança en rendiment d’investigació cinc llocs fins a la posició 232 del món.

A més de l’indicador de l’ocupabilitat d’alt nivell d’exalumnat (25% del total), el CWUR té en compte la qualitat de l’educació (25%) o el nombre d’alumnes d’una universitat que ha guanyat premis internacionals i medalles, en relació amb el volum de la institució; el rendiment en investigació (40%), desglossat en parts iguals en indicadors de publicacions, publicacions de qualitat, influència i cites d’una universitat; i la qualitat del professorat (10%), valorada pel nombre de personal guanyador d’importants premis internacionals i medalles.

Segons aquest rànquing, els millors centres del món són la universitat d’Harvard, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts i la Universitat de Stanford; a Europa les universitats de Cambridge, Oxford i el University College de Londres; mentre que a Espanya els tres primers llocs del rànquing els ocupen les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Complutense de Madrid.

Accés al rànquing

Links: