UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Javier Verdera i Miguel Estruch, estudiants de Dret-ADE, guanyen el primer repte de talent per a l’ocupació de la UV

  • UV General Foundation
  • May 26th, 2021
Javier Verdera (esquerra) i Miguel Estruch.
Javier Verdera (esquerra) i Miguel Estruch.

La primera edició del programa ‘Repte de Talent i Ocupació’, realitzat online del 10 al 14 de maig i organitzat per la Universitat de València –a través d’UVocupació–, la Facultat de Dret i Broseta Abogados, va consagrar com a guanyadors els estudiants de Dret-ADE, Javier Verdera i Miguel Estruch, entre 14 parelles participants.

En aquesta oportunitat, el reconegut despatx d’advocats va plantejar als aspirants, tots ells matriculats en Grau en Dret, Doble Grau en Dret-ADE (amb, almenys, el 50% dels crèdits totals de la titulació) o del Màster en Advocacia de la UV, una potencial operació de compravenda de participacions socials d’una societat mercantil. Els equips van tindre una setmana per a resoldre el desafiament proposat, un cas per a aprofundir en el vessant pràctic de l’assessoria jurídica empresarial i l’advocacia dels negocis.

Finalment, la millor resposta va ser la de l’equip Verdera-Estruch, que va resultar premiada amb 500 euros i la possibilitat que els joves realitzen pràctiques remunerades en una de les oficines de la firma. Els guanyadors, estudiants valencians de quart any de la doble titulació Dret-ADE, diuen conéixer-se des de fa temps i han sabut treballar en conjunt per a destacar-se entre totes les persones competidores. Tots dos van coincidir que aquesta “ha sigut una experiència que ha compensat i complementat la nostra formació en la Facultat”.

“Durant la titulació trobem a faltar posar en pràctica el que estem aprenent. Aquest repte ens ha donat aquesta oportunitat: aplicar en un cas pràctic la teoria que ens ensenyen en la carrera”, va argumentar Verdera. Mentre que, en aquest sentit, el seu company va agregar que va ser positiu haver-se “exposat a un cas real, un problema jurídic que requeria un exercici de pensar, reflexionar i aplicar el Dret d’una manera estratègica”.

Estruch també ha ressaltat el contacte amb una de les firmes més importants del món del Dret: “Va ser un luxe compartir amb Carlos Ochoa i Zenayda Sanfeliú, professionals de Broseta, la seua experiència en la resolució del cas. Vam aprendre moltíssim en tan sols una hora d’explicació”. D’altra banda, Verdera va reconéixer que “va ser molt difícil enfrontar-se a un repte que no havíem vist mai, a més de tractar-se d’una proposta exigent, però per això precisament ha sigut també satisfactori: hem pogut acostar-nos als despatxos que, al cap i a la fi, era el que preteníem”.

Amb la mirada posada en l’horitzó, els futurs lletrats realitzaran les pràctiques remunerades en la firma: “Pense adreçar la meua carrera cap a aquest món, el dels despatxos; i poder compartir ara amb Broseta els meus coneixements i la seua experiència és tota una oportunitat que aprofitaré”, va afirmar il·lusionat Verdera.

L’encontre, que va formar part de les accions per al foment de l’ocupabilitat del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius de la UV, va tindre com a objectiu principal desenvolupar el potencial professional i facilitar la inserció laboral de l’alumnat. Aquesta estrena buscarà consolidar-se en el futur, servint perquè l’estudiantat de la UV s’aproxime al món laboral en altres àrees i amb diferents entitats.

Sobre aquest extrem, l’alumnat participant ha agraït a l’organització de l’esdeveniment per realitzar aquest tipus d’iniciatives que ajuden a impulsar el seu futur laboral. Així, Estruch va comentar que “es valora molt positivament per part dels estudiants que la UV llance aquestes idees perquè tots coincidim que és molt important la presència d’empreses als campus, una cosa que és molt habitual en les universitats americanes i que a Espanya no es fa”.

El primer repte de talent de la UV va comptar amb la presència dels advocats Carlos Ochoa i Zenayda Sanfeliú, de l’Àrea de Dret Mercantil de Broseta, i els seus companys de Talent, Patricia Martínez i Noel Gorris, els quals van col·laborar perquè els joves pogueren desenvolupar les seues competències pràctiques. També van participar, en les sessions inaugurals i de cloenda, representants de la UV, de la Facultat de Dret i d’UVocupació. Un equip d’especialistes en la matèria i el personal tècnic del servei d’ocupació de la Universitat va estar a la disposició dels i les assistents per a ajudar-los en el procés.