UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

El programa Capacitas aconsegueix sis insercions laborals per a persones universitàries amb discapacitat

  • UV General Foundation
  • January 14th, 2022
Participants en la cloenda del programa Capacitas 2021.
Participants en la cloenda del programa Capacitas 2021.

La segona edició del programa Capacitas que promou la inserció professional de persones universitàries amb discapacitat ha conclòs amb una valoració satisfactòria, aconseguint sis incorporacions laborals, cinc dones i un home. Aquest projecte és realitzat per UVocupació, amb el suport del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, i compta amb la participació de Santander Universidades i la col·laboració de nou entitats més.

Els integrants de Capacitas van cursar un programa virtual de maig a setembre de 2021 en el qual van tindre dues sessions i un taller de coaching, un curs de formació sobre xarxes, eixides de professionalització i comunicació efectiva; també de competències digitals per a millorar la productivitat i l’ocupabilitat. En finalitzar l’etapa acadèmica, l’alumnat va formar part d’un speed networking per a tindre contacte directe amb les institucions participants.

Les nou corporacions que van participar pertanyen a diversos sectors com ara l’industrial, alimentari, administratiu, lingüístic i sanitari: Power Electronics España, Food Diverse, Inserta - Fundación Once, Quirón Salud - Hospital Quirón València, Creu Roja València, Fundación Randstad, Big Translation i BeTranslated.

D’acord amb l’enquesta de valoració, els resultats obtinguts per 16 dels 18 integrants del programa van indicar en un 100% estar satisfets amb la iniciativa i que recomanaven àmpliament el projecte.

Es va celebrar l’acte de clausura el passat mes d’octubre via online i va comptar amb la presència de la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; i de personal tècnic i docent. Va haver-hi intervencions del director de convenis de Santander Universidades, José María García de los Ríos; del director d’Institucions Territorial de la Comunitat Valenciana i Múrcia de Banco Santander, José Miguel Lorente Ayala; i la conclusió va anar a càrrec de la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero.

Links: