UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Amb una taxa d’ocupació del 93,5%, Podologia resulta la titulació amb major percentatge de persones autoempleades

  • UV General Foundation
  • January 25th, 2022
 

El Grau en Podologia és la titulació de la Universitat de València amb major percentatge d’egressats i egressades autoocupades: el 53,5%, molt per damunt de la segona, Odontologia, amb un 34,8% de treballadors per compte propi. A aquesta dada se suma l’alta taxa d’ocupació del Grau, el 93,5%, a més de trobar-se actives en el mercat laboral el 90,2% de les persones titulades. Així es desprén del tercer Estudi d’Inserció Laboral de Graus realitzat per UVocupació.

L’aposta pels estudis de Podologia és segura, doncs, si es pensa en eixides professionals. Raquel Fortea, podòloga i egressada de la Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València, s’expressa en aquests termes en l’últim capítol de ‘Treballem. De la Universitat al món laboral’: “Podologia és una carrera amb molta eixida laboral, així que tant per l’experiència que suposa estudiar a la universitat com per les oportunitats laborals que tenim els podòlegs, val la pena”, afirma.

Raquel també forma part del 96,1% de les persones titulades que ja comptaven amb experiència laboral en el moment de l’entrevista de l’estudi d’inserció i s’inclou dins del 92,2% dels graduats i les graduades que continuen formant-se després. “Durant la carrera vaig tindre l’oportunitat de realitzar pràctiques a la clínica de la Universitat i també a hospitals, la qual cosa em va facilitar habilitats per a tractar al pacient i coneixements per a manejar eines destinades al tractament de patologies podològiques. Ara, quan pense en el futur, m’agradaria especialitzar-me amb un màster en Podologia Esportiva o Pediàtrica”, explica en aquest sentit.

Altres dades significatives
Sobre les dades del Grau en Podologia que llança l’estudi d’ocupació de la Universitat, sobreïxen, per exemple, les referents a l’última o actual ocupació. Així, l’ocupació de qualitat en aquesta especialitat de les Ciències de la Salut destaca amb una taxa del 81,6% enfront del valor general de la UV que se situa en el 58,5%, és a dir, més de 23 punts per damunt.

De fet, segons assenyalen des de l’Àrea d’Estudis d’UVocupació, “la gran majoria estava treballant en una empresa del sector de la sanitat i l’assistència social en el moment de l’enquesta, i pràcticament la totalitat de les persones ocupades exercien com a podòlegs i podòlogues, la qual cosa demostra que el grau té molt bona inserció de qualitat”.

A més, del personal contractat, el 77,3% ocupava un lloc de tècnic/a o tenia gent a càrrec; i la jornada completa experimenta un increment de 42,7 punts entre els contractes a un any d’acabar la carrera (46,2%) i els realitzats a dos anys de finalitzar-la (88,9%).

Links: