UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Prop del 85% de les persones graduades en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública té experiència laboral posterior als estudis

  • UV General Foundation
  • November 9th, 2022
 

D’acord amb el quart i últim estudi d’inserció de graus de la Universitat de València, realitzat per UVocupació, el títol en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública compta amb el 84,4% d’egressats i egressades que poden acreditar experiència laboral posterior a la finalització de la carrera. Aquesta és una de les millors dades que llança l’anàlisi del grau.

No obstant això, la taxa d’activitat laboral que presenta es troba 5,4 punts per davall de la mitjana universitària (85,9%), situant-se en el 80,5%; mentre que el 7,5 de les persones titulades són treballadores per compte propi.

Quant a ocupació de qualitat, és a dir, un treball relacionat amb la titulació cursada i que requereix estudis universitaris, en el cas de Ciències Polítiques i de l’Administració Pública la taxa es col·loca en el 43,1%, també per davall de la mitjana de la UV amb un valor del 61,9%.

Aquestes dades milloren en la doble titulació Dret+Ciències Polítiques en què l’ajust en l’indicador d’ocupació de qualitat, per exemple, es posa a quasi 20 punts per damunt del resultat global de la Universitat.

D’altra banda, el fet que l’activitat laboral presente xifres un poc més baixes que la mitjana està molt relacionat amb la continuïtat dels estudis a través de màsters o títols propis, així com amb la preparació d’oposicions.

Els graduats i les graduades que estan treballant en finalitzar els estudis ho fan, habitualment, com a valoradors de polítiques públiques, tècnics en administració pública, assessors i investigadors.

Tot això, a més de consells i impressions sobre el grau, ens ho explica en aquest capítol de ‘Treballem. De la Universitat al món laboralIdoia Arreaza, egressada de la Facultat de Dret i graduada en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública per la Universitat de València.

Links: