UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Eviteu que el networking us faça semblar un desesperat

  • 4 de desembre de 2017
Image de la noticia

Les ofertes són invisibles i els contactes són vitals per trobar feina... Un networking sòlid es converteix en l´arma quasi única (i més efectiva) per aconseguir feina.

El dilema (no resolt) és com trobar feina en un escenari laboral en què el 80 % de les ofertes no es publiquen. I la solució sembla que està en el networking. Es tracta d’una xarxa de contactes sòlids i eficaços:

"El networking en línia per trobar feina és còmode, però no gaire eficaç. El mètode que ha mostrat major eficàcia per arribar al 80 % de l´oferta oculta de treball és el conegut com a boca a boca. Per això, hem d´utilitzar els nostres cercles d´influència més propers, i esbrinar quin és el nostre públic clau, aquells professionals que poden oferir una feina abans de traure-la al mercat massivament".

"Els bons networkers són més estrategs que pas tipus simpàtics, parladors i extravertits, que és el prototip de professional que se sap relacionar.

Des d´aquest punt de vista, un networker professional defineix objectius, valora els contactes, tria les situacions apropiades o es prepara abans d´acudir a un esdeveniment.

S’ha de tenir cura del networking cada dia (no solament quan necessite alguna cosa o em quede sense feina), perquè si no es fa així, els altres no entendran que busque la seua força només en moments de crisi".

Font: http://www.expansion.com/emprendedores-empleo/empleo/2017/09/20/59c2a81be5fdea8f078b4601.html