UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El programa d’UVocupació ‘Talent i Capacitat’ triplica els seus objectius amb 38 insercions al món laboral

  • UVocupació
  • 26 de novembre de 2018
Emprenedor i participant als tallers del programa

Després de l’èxit de la seua primera edició el programa ‘Talent i Capacitat’ tanca aquesta setmana la seua segona convocatòria superant objectius tant en el nombre d’usuaris atesos, fixat en 60 persones, com en el nombre d’insercions laborals, fixat en dotze.

Amb 38 insercions laborals aconseguides ‘Talent i Capacitat’ triplica l’objectiu que s’havia marcat per a l’edició d’enguany. “El principal objectiu d’aquest programa és incrementar la incorporació al món laboral de les persones amb diversitat funcional, fomentant l’ocupabilitat d´aquest col·lectiu i la seua ocupació de qualitat”, afirma Raquel Muñoz, psicòloga d’UVocupació adscrita a aquest projecte.

En total s’han planificat més de 900 accions d’orientació, incloent entrevistes presencial i consultes d’orientació per via telemàtica, mail o telèfon, amb la inserció de 38 persones del total de 196 participants. Destaca un major nombre d’egressats de la titulació de dret (cinc insercions), seguit d’ADE (quatre insercions),  Educació Infantil (tres insercions) i Ciències Empresarials, Comunicació Audiovisual i Treball Social, amb dos insercions respectivament. 

“Proporcionem als participants ofertes d’acord amb les seues competències i formació, reforçant el fet de què són professionals d’alta qualificació i per tant la seua inserció al món laboral tindrà també una repercussió positiva en la seua qualitat de vida”, explica Muñoz. De fet, des d’UVocupació s’ha realitzat un seguiment d’aquests 38 egressats durant un mínim de tres mesos, amb la finalitat de verificar l’adequació al lloc. 

“Altra dada molt significativa és la d’inserció per sexes, amb un 60% d’ocupació entre les dones participants, un total de 23 egressades, respecte als 15 homes incorporats al món laboral”, ha destacat la psicòloga Raquel Muñoz.

Totes les persones participants, han rebut orientació sobre l'actualitat laboral, informació d'activitats formatives i intermediació amb empreses. També assessorament individualitzat per a establir el seu objectiu professional, dissenyar l'itinerari d'inserció i orientar en la cerca d'ocupació.

A més, també s'han realitzat activitats de foment de l’emprendedurisme i l'autoocupació, amb un total de 15 beneficiaris, que s'han materialitzat en un projecte emprenedor, no marcat als objectius. Algunes de les accions formatives dutes a terme en els últims mesos han sigut diverses sessions d’emprenedoria, la realització de dos cursos: ’gestió d’aplicacions informàtiques i eines web i ‘xarxes socials i marca personal’,  així com una sessió de Speed Networking.

Amb una aportació de 36.000 euros en gener de 2018 l’agència de col·locació de la Fundació General de la UV, UVocupació, va reprendre aquest programa en el marc de la Convocatòria Comunitat Valenciana 2017 de la Generalitat amb el suport financer de l’Obra Social La Caixa.

‘Talent i Capacitat’ 

‘Talent i Capacitat’ és un programa de l’agència de col·locació de la Fundació General de la Universitat de València, UVocupació (antic Opal), que es va desenvolupar per primera vegada en el curs acadèmic 2016/2017. La finalitat principal del projecte, que compta a més amb la participació de Fundación Adecco i Capazia, és incrementar la inserció professional de l’estudiantat i de titulades i titulats universitaris amb discapacitat en diferents institucions, entitats i empreses per fomentar l’ocupació de qualitat, millorar la seua qualitat de vida i promocionar la seua autonomia i la seua integració social.