UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

  • Globus

Direcció comercial i medicina de família, les millors opcions professionals segons un informe del SEPE

  • 29 de gener de 2019
Classe de medicina

L'Observatori de les Ocupacions del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha publicat recentment l'Informe de Prospecció i Detecció de Necessitats Formatives en 2018.

En aquest informe es posa de manifest les ocupacions amb millor perspectiva en el mercat de treball, a partir del seu estudi i anàlisi detallada, tant a nivell estatal com per comunitats autònomes i províncies.

Per a què serveix conéixer les necessitats futures del mercat laboral? Doncs, començant per adequar la formació personal a l'hora de triar estudis, fins a fer més competitiu el teixit empresarial.

Pel que respecta a la província de València, el món de l'empresa i la direcció comercial i de venda marca la tendència en ocupació. Li segueix l'exercici de la medicina, amb uns indicadors favorables de cara a professions amb futur; en concret, ocupa el primer lloc la medicina de família, seguida d'altres metges especialistes i d'odontòlegs i estomatòlegs. Si centrem la nostra atenció en les dades a nivell de la Comunitat Valenciana, la perspectiva varia poc. L'exercici de la medicina en general se situa en segona posició, seguit de l'odontologia i estomatologia.

Per a exercir la direcció comercial i de venda a nivell formatiu l'Observatori de les Ocupacions parla de la necessitat de formar-se en recursos humans, màrqueting digital i estratègic, TIC o comerç electrònic. A més, es recomana adquirir coneixements en competències transversals com a maneig d'un nivell avançat d'idiomes (anglés, francés i alemany), coneixements en ofimàtica, financers, així com coneixements normatius i jurídics relatius a recursos humans, riscos laborals o protecció de dades.

A nivell estatal la direcció empresarial continua sent la professió millor situada:

  • Direcció financera
  • Direcció de polítiques i planificació
  • Direcció comercial i de vendes
  • Direcció de producció d'explotacions agropecuàries i forestals
  • Direcció d'empreses de proveïment, transport, distribució i afins

Les tres primeres ocupacions han sigut contractades principalment en el sector del comerç a l'engròs, mentre que la quarta correspon al sector de l'agricultura i l'última al del comerç al detall.

Potser aquest informe servisca per a buidar alguns dubtes entre els més indecisos; per a uns altres, tal vegada, l'estudi siga merament informatiu. En qualsevol cas, sempre és millor triar amb totes les dades sobre la taula.

Consulta l'informe complet del SEPE ací

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies