UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Les alternatives laborals en la recerca són posibles

  • 1 d’abril de 2019
Image de la noticia

L'Institut de Física Corpuscular (IFIC, CSIC-Universitat de València) i el Servei d'Ocupació de la Universitat de València, UVocupació, han organitzat una jornada de networking que ha reunit 11 empreses per acostar l’estudiantat de doctorat, i també joves investigadors postdoctorals de l’IFIC en el camp de la física d'altes energies, als processos de selecció en l'àmbit de l'empresa privada.


La jornada es va obrir amb una presentació exprés de cada empresa d'uns 5 minuts de durada. A continuació, els participants van poder interaccionar amb representants d'aquestes empreses i conèixer-ne els processos de selecció.


En l'activitat van participar importants empreses, tant d'origen nacional com estranger, que operen a Espanya i a diferents països, entre les quals destaca la presència de:


Antecuir SL (Aquaclean), grup tèxtil espanyol format per 6 empreses industrials situades a l'àrea d'Alcoi i dues empreses comercialitzadores a Polònia i Singapur, l'especialitat de les quals són els teixits innovadors per a sofàs, decoració i automoció.


ALFATEC, grup d'empreses que ofereix solucions de negoci, estratègia, desenvolupament i manteniment d'aplicacions tecnològiques i outsourcing en els sectors de l'automoció, la indústria, l’administració pública, els ports i la sanitat.


Capgemini, companyia multinacional líder en serveis de consultoria, tecnologia i transformació digital, present a més de 40 països, amb unitats de negoci a Espanya com business intelligence, big data, desenvolupament de programari, desenvolupament d'aplicacions, ciberseguretat, serveis ERP, etc.


Centre de Tecnologia Nanofotònica de València (NTC), un institut universitari d'investigació de la Universitat Politècnica de València amb vocació per la transferència de tecnologia a la indústria i el desenvolupament de la nanotecnologia i la nanociència.


Fermax, empresa multinacional valenciana que dissenya, fabrica i distribueix comercialment dispositius, sistemes i solucions d'intercomunicació per a edificis, que inclou videoporters, control d'accessos i domòtica.


MaxLinear, empresa tecnològica centrada en el disseny de circuits integrats per a comunicacions en qualsevol tipus de mitjà, tant per a aplicacions de banda ampla, com d’infraestructura i industrial. Amb seu a Califòrnia, la companyia té filials a tot el món. Els centres de disseny més importants es troben a Califòrnia, Canadà, Espanya i l'Índia.

OLEA MEDICAL, proveïdor de postprocés avançat d'imatges per ressonància magnètica (RM) i de perfusió per tomografia computada (TC).

Power Electronics, empresa multinacional valenciana de servei i fabricant d'electrònica de potència amb una àmplia gamma d'engegadors i variadors de velocitat de baixa i mitjana tensió, inversors i estacions solars i estacions de càrrega per a vehicles elèctrics.


S2GRUPO, una de les principals companyies a escala nacional especialitzades en ciberseguretat i explotació de sistemes de missió crítica.


Sagitaz, empresa valenciana dedicada a la implantació de programari per a la gestió del treball diari en les organitzacions, en model SAAS i en tres idiomes, per a clients d’arreu del món.


Würth Elektronik, fabricador amb seu a Alemanya, líder de components EMC i d'inducció, que inclou ferrites, nuclis de ferrites, inductors, bobines de mode comú, connectors, etc.


L'Institut de Física Corpuscular (IFIC) ha emmarcat aquesta activitat en una sèrie de jornades per a millorar l'ocupabilitat dels doctorats, que es va iniciar el 22 de febrer amb la xarrada “Jornada professionals IFIC”.
L’IFIC és un centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques i de la Universitat de València dedicat a la investigació en física nuclear, de partícules i d’astropartícules i a les seues aplicacions tant en física mèdica com en altres camps de la ciència i la tecnologia.


UVocupació està satisfet de l'excel•lent acollida que ha tingut la jornada de networking, que ha acabat de manera molt positiva. El servei ja treballa, d'acord amb aquest model, en l’organització de jornades semblants que suposen una valuosa aportació per a la formació de doctorands, doctors i investigadors de la Universitat de València per ampliar el seu horitzó laboral. Us hi esperem!