UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El sectors empresarials amb més futur a la Comunitat Valenciana

  • 26 de juny de 2019
Image de la noticia

Segons diversos informes, els sectors en què més s’inverteix últimament són software, banca, finances, oci, comerç, biotecnologia i farmàcia. En aquest sentit, els àmbits del fintech o tecnologia financera i del legaltech cobren importància en coincidir amb l’enfonsament  progressiu de la banca tradicional i l’auge de la prestació de serveis amb l’ajuda de les noves tecnologies, cada vegada més utilitzades per gran part de la població.

L’àmbit de la biotecnologia adquireix també gran rellevància dins d’aquestes tendències. Per això, cal destacar el fort creixement que han experimentat els darrers anys centres especialitzats de reproducció assistida arran dels problemes d’infertilitat de moltes parelles. De fet, les estadístiques indiquen que en l’actualitat hi ha 800.000 parelles a Espanya amb problemes de fertilitat, cosa que provoca un augment de la demanda privada d’aquests serveis perquè la sanitat pública no pot satisfer-la en un temps raonable.

Mirant cap al futur, i en els pròxims anys, hi ha 3 sectors que concentraran l’interès dels inversors: la realitat virtual i augmentada, la intel·ligència artificial i la impressió 3D.

Una de les raons de l’interès per la realitat virtual rau potser en el fet que el 75% de les empreses l’ha inclosa en la seua estratègia de màrqueting per la capacitat de traslladar l’usuari a realitats que no podria experimentar d’una altra manera. De fet, aquesta estratègia està donant molt bons resultats en termes de xifra de negoci.

D’altra banda, la intel·ligència artificial, aplicada per exemple als automòbils amb la implementació del vehicle autònom, fa que s’estiguen invertint importants recursos en aquest tipus de tecnologia.

De tot això es desprèn que les noves necessitats derivades dels canvis socials donen peu a l’empresa que crea i comercialitza productes i serveis per resoldre-les.

A més, cal destacar que la clau per als inversors en l’actualitat és diversificar els riscos i obtenir una bona rendibilitat, sense oblidar que també és important apostar per la formació contínua, establir avantatges fiscals per a les inversions i donar oportunitat als projectes de caire social.

 

Imatges: