UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Més del 70% de les persones titulades a la Universitat de València estan empleades

  • UVOcupació
  • 20 de juliol de 2019
Dues estudiantes a la Universitat de València.
Dues estudiantes a la Universitat de València.

El 71,1% de les persones titulades en la segona i tercera promoció de grau han trobat feina. Així ho mostra l’informe d’inserció presentat per l’Àrea d’Estudis i Anàlisis d’UVocupació, coordinada per la professora María del Carmen Bas. Es tracta d’una xifra que ha augmentat en 9 punts de la publicació del primer estudi en 2016. Les persones entrevistades, una mostra de graduats i graduades de 55 titulacions, havien finalitzat els seus estudis entre 2014 i 2016, un i dos anys abans de la realització de l’enquesta.

L’estudi d’inserció també destaca que al voltant del 85% dels graduats per la Universitat de València es troben actius en el mercat laboral. La major part en l’àrea d’Enginyeria, seguida de les Ciències de la Salut. A més, el 59,1% compta amb un lloc de treball ajustat al seu nivell d’estudis i titulació, i 1 de cada 4 afirma tindre un contracte estable. En aquest sentit, l’àrea de Ciències Socials i Jurídiques presenta el percentatge més alt de dones graduades amb aquest tipus de contracte.

Per la seua banda, el 80% de les persones entrevistades tenia experiència laboral posterior a la finalització dels seus estudis; i el 73,1% estaven empleades als sis mesos de finalitzar-los o fins i tot havien trobat feina durant aquest període. El salari mitjà net mensual se situa en 1.197,80 euros i l’àrea d’Enginyeria torna a destacar entre els homes. Les Ciències de la Salut són l’àmbit més ben remunerat entre les empleades, amb 1.257,80 euros. Les Ciències queden en l’últim lloc del rànquing.

Per àrees, Arts i Humanitats destaquen per la seua taxa d’activitat (78,6%) i d’experiència laboral (74,7%). Les Ciències, però, ho fan per un alt percentatge d’empleats amb la jornada laboral de preferència (80,5%). Les Ciències de la Salut obtenen molt bones dades tant en taxa d’activitat (89%) com en experiència laboral (87,7%), i ajust al nivell d’estudis (80,9%) i titulació (80%).

D’altra banda, les Ciències Socials i Jurídiques compten amb una quantitat destacable d’empleats als sis mesos (77,8%) i les Enginyeries mantenen una xifra considerablement alta en tots els seus indicadors. La dada de contractes estables i empleats per compte propi es manté de forma més baixa en totes les àrees.

El Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, que dirigeix Adela Valero, ha publicat l’informe de l’Estudi d’Inserció Laboral de les Persones Graduades de la Universitat de València, a través del servei UVocupació. Aquest document ofereix totes les dades dels diferents indicadors per a cada un dels 55 graus de la Universitat de València analitzats en l’estudi.

Llista d'enllaços: