UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Arranquen els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

  • UVocupació
  • 22 d’octubre de 2019
Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de Filologia, Traducció i Comunicació.
Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de Filologia, Traducció i Comunicació.

Els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València (2019-2020) han començat aquest dimarts, 22 d’octubre, a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. Seran nou encontres que, per primera vegada, es desenvoluparan per curs acadèmic. Organitzats per la Universitat de València, a través del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, i UVocupació, pretenen facilitar el contacte presencial entre empreses/institucions, i l’estudiantat i les persones titulades per la UV.

El Fòrum que ha tingut lloc a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació dóna pas a la sèrie de trobades que promouran l’ocupació de qualitat i oferiran una oportunitat única de posar en contacte a estudiants i persones titulades de la Universitat de València amb els responsables de recursos humans de les entitats. A més, en els diferents encontres professionals es realitzaran xarrades, tallers i taules redones on les empreses donaran a conéixer les seues organitzacions i informaran dels perfils professionals que demanden.

El Saló d’Actes Sanchis Guarner ha acollit diverses activitats al llarg de la jornada d’aquest dimarts, entre elles, la inauguració oficial dels Fòrums, presidida per la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, qui ha destacat l’aposta de la Universitat de València per l’increment de l’ocupabilitat del seu estudiantat. Un objectiu que pretén aconseguir mitjançant el reforç d’estratègies, entre les quals s’inclou la creació del Vicerectorat del ram i els serveis que depenen d’aquest: UVocupació, per a l’impuls de l’ocupació; UVemprén, per al foment de l’emprenedoria; i el treball d’Adeit per a la realització de pràctiques en empreses. “La finalitat dels Fòrums és facilitar el contacte presencial d’empreses i institucions, d’una banda, i de l’estudiantat i les persones titulades, d’una altra, afavorint així l’ocupabilitat juvenil”, ha afirmat la vicerectora, que ha recordat l’esperit d’especialització i adaptació dels Fòrums als perfils d’estudiantat i egressats per branques de coneixement i, fins i tot, per titulacions.

“Enguany, la Universitat de València compleix 520 anys, això vol dir que és una institució secular però també és moderna, líder i innovadora, amb un elevat impacte internacional que podem veure reflectit en rànquings com el QS o el de Xangai, on hem millorat fins a posicionar-nos entre les millors universitats del món, també en relació amb l’ocupació, l’ocupabilitat i els ocupadors”, ha remarcat.

La vicerectora ha estat acompanyada, al seu torn, pel secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu; la regidora de Formació i Ocupació de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé; i la degana de la Facultat, Amparo Ricós. A l’acte també han assistit la cap de servei d’Ocupació i Emprenedoria de l’Ajuntament de València, Ana María González; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; i la directora d’UVocupació, la professora Marisa Quintanilla.

El Fòrum de Filologia, Traducció i Comunicació ha acollit la conferència inaugural a càrrec dels fundadors de la Revista Ferida, Àlex Zahínos i Alexandre Martínez, exalumnes de Periodisme; una taula redona en relació als programes d’ocupació per a joves; la projecció d’un vídeo sobre eixides professionals en el camp dels idiomes i la comunicació; un taller de marca personal; un aperitiu amb empreses i, per a finalitzar, el lliurament de diplomes a empreses i entitats.

Novetats i altres Fòrums
Les facultats de Ciències Socials i de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport acolliran per primera vegada el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria. Serà els dies 30 d’octubre de 2019 i 5 de febrer de 2020, respectivament. També com a novetat, els fòrums de l’àrea de Salut -a la plaça Charles Darwin del Rectorat- i de l’àrea de Ciències -al Campus de Burjassot-Paterna- englobaran totes les facultats del mateix camp en un únic esdeveniment. En aquest cas, se celebraran els dies 1 i 2 d’abril de 2020, respectivament.

La resta de trobades seran el 4 de novembre a la Facultat de Farmàcia, el 25 de febrer a la Facultat de Geografia i Història, el 25 de març a la Facultat de Dret i el 5 de maig a l’ETSE (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria).

L’estudiantat i les persones titulades s’han d’inscriure prèviament a la jornada en la qual desitgen participar, a través de http://www.uv.es/bolsadetrabajo, per a obtindre un certificat d’assistència posterior i assegurar-se l’accés, ja que l’aforament és limitat. El procés d’inscripció es troba descrit ací: https://www.uv.es/uvocupacio/ca/es-forum-ocupacio-emprenedoria/estudiants-participar.html

D’altra banda, des d’UVocupació es recomana a les persones en cerca activa d’ocupació que s’informen de les empreses que participaran en cada fòrum, que seleccionen les que són del seu interés i que busquen informació sobre elles. Així mateix, el servei d’ocupació de la UV, inscrit en la Fundació General de la Universitat de València, posarà a la disposició dels usuaris i les usuàries un servei d’orientació per a revisar i optimitzar els ‘curriculum vitae’ i la marca personal.

Llista d'enllaços: