UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

UVocupació gestiona en 2019 un 13% més d'ofertes de treball amb contracte indefinit

  • UVocupació
  • 24 de gener de 2020
Cita d'orientació en UVocupació
Cita d'orientació en UVocupació

El servei d'ocupació de la Universitat de València, emmarcat dins del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, va tramitar en el seu portal d'ocupació durant 2019 un total de 249 ofertes que oferien contracte indefinit. Això suposa un 12,8% més que l'any anterior. En total, han sigut 1087 ofertes, 69 d'elles dirigides a persones amb discapacitat.

Aquests resultats s'han vist secundats amb estratègies com el nou model de Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria, que ha aconseguit acostar més a l'estudiantat i a les persones titulades. En total han sigut sis fòrums celebrats en 2019, entre els quals destaquen les primeres edicions en les facultats de Dret i Ciències Socials de manera específica. Les persones participants van poder prendre contacte amb diferents entitats i participar en conferències i tallers relacionats amb les seues titulacions i amb el seu futur laboral. 

Per la seua banda, 1567 persones van ser assessorades a nivell personal i laboral en sessions individuals o col·lectives, presencials i online. En aquest sentit, destaca la puntuació de 4,7 sobre 5 que van atorgar els usuaris a la qualitat i utilitat d'aquest servei per a la seua inserció professional.

2019 s'ha saldat amb 26 cursos amb crèdits de participació universitària, dues d'ells nous: Educació financera per a l'ocupació i l'emprenedoria i el curs d'Ocupació i desenvolupament professional en l'empresa familiar. Per la seua part, seguint dos dels valors més importants del servei, la innovació i la millora, també s'han publicat dos vídeos animats sobre com crear i millorar el Curriculum vitae.

A través del seu Observatori d'Inserció Professional, al juliol de 2019 UVocupació va publicar els resultats d'inserció laboral de les persones graduades a la Universitat de València que havien finalitzat els seus estudis entre 2014 i 2016. A més, es va fer mitjançant una innovadora infografia que facilita l'accés a les dades de les persones interessades. L'estudiantat, les persones titulades i les que estan a punt d'accedir a la universitat poden conéixer el panorama laboral de les titulacions que els interessen amb accedir a l'apartat d'inserció professional en la web de la titulació. Ací poden trobar l'informe detallat i personalitzat.

La directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla, ha destacat del 2019 la celebració de la primera edició dels premis UVocupació en els quals el servei va reconéixer la labor de tres organitzacions i una dona directiva que van impulsar l'ocupació jove de qualitat. També es va presentar la nova marca del servei, UVocupació, que va substituir a l'anterior OPAL. De cara al 2020, Quintanilla ha comentat la intenció de l'equip per afermar el nou model de Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria i la posada en marxa de programes específics per a millorar la inserció laboral en algunes titulacions i col·lectius.