UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

La Cambra de Comerç de València llança ajudes per a realitzar pràctiques professionals o treballar en empreses de la Unió Europea

  • UVocupació
  • 11 de febrer de 2020
Pla de Mobilitat de la Cambra de València
Pla de Mobilitat de la Cambra de València

La Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de València ha desenvolupat el seu Pla de Mobilitat per a facilitar la realització de pràctiques en empreses de la Unió Europea, d’una banda, i afavorir la contractació de joves en empreses també de la Unió Europea, per una altra. Per això, ha convocat 75 beques per a estades de mobilitat durant tres mesos i cinc beques per a estades de sis mesos.

Tot això en el marc del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) de les Cambres de Comerç d'Espanya, amb l’objectiu de millorar el nivell d'ocupabilitat dels joves que es beneficien del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

En el cas de la realització de pràctiques en empreses de la Unió Europea, les ajudes econòmiques seran per a les despeses de viatge i manutenció durant la seua estada durant el període de formació pràctica a l'estranger. Aquestes ajudes depenen del país de destinació i s’establiran segons el grup al qual pertanga el país d'acolliment.

Si es tracta d’un país amb un cost de vida més alt, com és el cas de Dinamarca, Irlanda, França, Itàlia, Àustria, Finlàndia, Suècia o Regne Unit, les beques seran de 2.500 euros per tres mesos i 5.000 euros per sis mesos. Si el país té un cost de vida mitjà (Bèlgica, República Txeca, Alemanya, Grècia, Croàcia, Xipre, Luxemburg, Països Baixos, Portugal o Eslovènia) seran de 2.300 euros per tres mesos i 4.600 euros per sis mesos. En el cas dels països amb cost de vida més baix, com és el cas de Bulgària, Estònia, Letònia, Lituània, Hongria, Malta, Polònia, Romania o Eslovàquia, les ajudes aniran des dels 2.000 euros per tres mesos fins als 4.000 euros per sis mesos.

En el cas de la contractació de joves en empreses de la Unió Europea, aquests rebran una ajuda econòmica a manera de contribució a les despeses de viatge. En aquest cas, les beques depenen del país de destinació i de la distància que aquest es trobe del seu país de residència. La quantia màxima serà per als joves que es desplacen entre 4.000 i 7.999 quilòmetres, amb 820 euros.

Els sol·licitants hauran d’estar donats d'alta i ser beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i hauran d’emplenar i enviar el formulari de sol·licitud. A més, han de tindre com a mínim 18 anys i menys de 30 i posseir coneixement igual o superior al B1 de la llengua anglesa o de l’idioma del treball a l’estranger. També han d’estar en possessió d’una titulació oficial, universitària o de formació professional de grau mitjà o superior, entre altres requisits.

Tot aquell que estiga interessat podrà presentar la seua sol·licitud fins que s'esgote la disponibilitat pressupostària associada a la convocatòria, o bé el 31 de juliol de 2020. En el cas de sol·licituds per a realitzar pràctiques, haurà de presentar-se en data anterior a l'inici del període de pràctiques. En el cas de sol·licituds per a contractacions laborals es podrà presentar sol·licitud en els 30 dies naturals posteriors a comptar des de l’endemà a l'entrada en vigor del contracte. Les sol·licituds de participació seran ateses i avaluades per ordre d’entrada conforme al procediment establit en la convocatòria.

Per part seua, podran realitzar la mobilitat en qualsevol entitat que exercisca una activitat econòmica en el sector públic o privat, independentment de la seua grandària, règim jurídic o sector econòmic. No obstant això, no podran ser empreses o entitats d'acolliment les institucions de la Unió Europea i altres organismes de la UE ni tampoc les empreses que desenvolupen la seua activitat de forma no presencial.

Llista d'enllaços: