UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Els fòrums d’ocupació virtuals de la Universitat de València reuneixen més d’un centenar d’empreses en febrer

  • Fundació General UV
  • 26 de gener de 2021
 

La Universitat de València, a través del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, reprén en febrer els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria en format virtual, que se celebraran al llarg del segon quadrimestre a huit facultats i centres universitaris. Només en els fòrums previstos per a febrer, hi participarà més d’un centenar d’empreses i institucions.

Els fòrums, organitzats pel servei d’ocupació de la Universitat de València, UVocupació, arrancaran el pròxim 1 de febrer a la Facultat de Ciències Socials, posant el focus sobre l’assistència a les persones més desfavorides per la covid-19, i continuaran el dia 3, a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; els dies 16 i 17, a la Facultat de Dret; i el dia 25, a la Facultat de Geografia i Història. A partir de març, se celebraran els fòrums de Ciències de la Salut, el dia 25; de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, el dia 30; de Ciències Bàsiques, el 15 d’abril; i de l’ETSE, en maig.

Els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València es presenten, íntegrament, en un nou format virtual que ja es va posar en marxa el passat mes de novembre amb el primer fòrum del curs 2020-21 a la Facultat de Farmàcia i que va suposar un èxit rotund amb més de 400 participants inscrits.

En paraules de la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero: “Els últims mesos de crisi sanitària han permés accelerar de manera exponencial els processos de digitalització. Per a la millora de l’ocupabilitat, els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria són una de les vies de gran abast sobre l’estudiantat de què disposem a la UV, sent fonamental mantindre la seua programació, però adaptada a una realitat que evite el seu tradicional format amb l’assistència física dels participants. A més, dins del nou format virtual, destaca la bona resposta de les empreses, ja que fins i tot està incrementant-se, fòrum rere fòrum, el nombre d’entitats participants respecte de les anteriors edicions presencials”.

La modalitat online estrena, així mateix, amb la Facultat de Ciències Socials, una nova imatge, atractiva i intuïtiva, per a navegar a partir d’una landing page de rebuda a les empreses i els visitants, dissenyada per la Unitat Web i Màrqueting de la Universitat de València.

A través d’aquest site, el públic podrà interactuar personalment amb totes les empreses i institucions participants, configurant-se així aquest lloc virtual com a un espai de trobada entre l’estudiantat amb inquietud i interés pel mercat de treball i les oportunitats d’ocupació que ofereix, i les empreses i institucions interessades a conéixer als i les professionals del futur.

Estudiantes i estudiants podran acostar-se a la realitat i cultura empresarial dels diferents sectors en què s’especialitzarà cadascun dels fòrums, obtindre informació crucial per a la seua presa de decisió respecte a la seua inserció laboral i tindre l’oportunitat d’una interacció directa amb els seus futurs ocupadors; mentre les entitats participants, per la seua banda, coneixeran i contactaran amb perfils altament qualificats, podran posicionar-se com a empresa que cerca i valora el talent, a més d’identificar-se com a empreses compromeses amb el desenvolupament social.

Navegar pel fòrum online
El nou fòrum rep al visitant amb una guia a mode de mapa que li ajudarà a recórrer el web, a més d’oferir-li les instruccions per a realitzar la seua inscripció en les activitats, tant si és alumne com si es tracta d’una empresa o institució.

Només entrar en el web, trobarà també altres accessos directes a la programació d’activitats amb videoconferències, taules redones, col·loquis i networkings empresarials, a més de poder interactuar amb el personal responsable de talent en les empreses que tindran exposats els seus estands virtuals; a l’estand d’UVocupació, que estarà present durant tots els fòrums mitjançant videoconferència oberta per a atendre i donar suport tant a estudiantat com a empreses; a les oportunitats d’ocupació, amb les ofertes de treball i beques actives en aquell moment, que comptarà amb actualitzacions en temps real; als expositors de les empreses participants, on es podrà consultar la informació facilitada per aquestes com ara un vídeo corporatiu i altres documents d’interés; a les notícies més recents relacionades amb el fòrum i el món laboral; i, finalment, a les preguntes freqüents per tal de facilitar l’accessibilitat al lloc web.

Llista d'enllaços: