UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Amb grans referents del sector, es posa en marxa el Fòrum d’Ocupació online de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

  • Fundació General UV
  • 4 de febrer de 2021
 

El passat 3 de febrer, se celebrà la trobada virtual que acostà a les empreses i organitzacions esportives amb els seus futurs professionals. Enmig de la pandèmia, enguany el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport presentà un increment en el nombre d’entitats i federacions participants respecte a l’any 2020.

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria online de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) de la Universitat de València ha sigut el resultat d’un gran esforç d’organització per part del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, a través d’UVocupació, i de la Facultat, i es va adreçar a l’alumnat d’últim curs dels graus i màsters que s’imparteixen al centre.

Malgrat el context d’incertesa actual per la pandèmia de la covid-19 i les restriccions preses en les activitats esportives, aquesta nova edició es desenvolupà amb un important increment en el nombre d’entitats participants respecte al 2020. En aquesta oportunitat, un total de 26 organitzacions formaren part dels espais de xarrada, intercanvi i exposició enfront de l’estudiantat de tots els graus i màsters de l’àrea, així com dels seus egressats i egressades. Tot això es va poder visitar a través de la landing page específica desenvolupada per a l’esdeveniment per la Unitat Web i Màrqueting de la Universitat.

Aquest encontre, que es va situar en la llista com a segon fòrum de l’any, va presentar algunes novetats com l’adhesió de reconegudes federacions esportives de rugbi i futbol. Així mateix, la Federació d’Hoquei tornà a assistir a la jornada després de la seua positiva participació anterior.

Com navegar pel Fòrum virtual de FCAFE
Amb la condició de facilitar la navegació per part de l’usuari, el nou site ha sigut creat amb útils apartats, com la guia del visitant, on estan tots els procediments per a participar en el fòrum, mentre que les xarrades i els ponents es detallen en el programa. Una de les seccions més rellevants d’aquest fòrum és la dedicada a les oportunitats laborals, on l’usuari trobarà l’oferta activa d’ocupació que s'actualitza en temps real. D’altra banda, els dubtes més recurrents o la informació més destacada sobre les entitats es poden consultar en l’apartat de preguntes freqüents.

L’equip d’UVocupació va estar disponible durant tota la jornada per a oferir assessorament professional quant a les candidatures dels participants abans d’entrar en contacte amb les empreses; informació i resolució de dubtes sobre el funcionament del fòrum; suport per a traure el màxim partit al networking; un servei personalitzat d’orientació en temps real en aquells casos en què es detectava la necessitat; i informació sobre aspectes rellevants entorn de la inserció de la persona candidata.

La inserció laboral de l’estudiantat i les persones titulades per la UV, així com millorar les seues possibilitats professionals són els objectius d’UVocupació. Per a aconseguir tal fi, compta amb serveis d’Orientació i Assessorament, que posa a la disposició de l’usuari eines i tècniques de cerca d’ocupació, i un programa per a guiar als usuaris en les eixides professionals de les titulacions de la Universitat; Ocupació i Emprenedoria, amb el portal d’ocupació de la Universitat de València que dona accés a ofertes de treball; Formació, amb una àmplia oferta de cursos amb crèdits de participació universitària i tutorials en línia; i Estudis i Anàlisis, secció dedicada a l’estudi de la inserció laboral dels titulats universitaris.

Programació
El programa d’activitats s’inicià amb la inauguració a càrrec de representants del centre i de la UV. A continuació, es va estendre la conferència inaugural titulada ‘El futur laboral del llicenciat en Ciències de l’Esport’, a càrrec de Diego Moya, director de Fit Jeff, que va ser presentada per Rafael Aranda, responsable de gestió acadèmica.

Després, va ser el torn de la ponència sobre les eixides professionals en l’àmbit de l’educació física i de l’esport, un dels temes més interessants per a l’alumnat i les persones titulades. L’exposició va tindre com a moderador al vicedegà d’Ordenació Acadèmica de FCAFE, Pedro Pérez, i compta amb les intervencions de Quique Sanz (àrea de rendiment), José Zaragozá (branca de docència), Javi Gómez (sector de salut) i Silvia Jover (àrea de gestió).

Durant les videoconferències també es posà l’accent en l’emprenedoria, amb l’experiència en primera persona de titulats en Activitat Física que han aconseguit portar endavant el seu propi negoci i créixer en la seua professió.

Posteriorment, va ser el moment de visitar els estands en línia i les oportunitats laborals que oferia UVocupació; i, per a finalitzar, es realitzà un acte de cloenda que donà pas a l’espai de networking entre empreses. Els usuaris inscrits rebran un certificat d’assistència.


ENTITATS PARTICIPANTS

Adeit
Aerower
Alfa Trainers 
Asociación Entrenamiento con Mayores
Associació de Gestors Esportius Professionals de la CV
Càtedra de Cultura Empresarial
Centre d’Idiomes de la Universitat de València
Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de la Comunitat Valenciana (COLEF CV)
Europe Direct
Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana
Federació d’Hoquei
Federació de Rugbi de la CV
Fundació Trinidad Alfonso
Fundació València Activa del Pacte per l’Ocupació de la ciutat de València
Inserta Empleo (Fundación ONCE)
Labora
Levante UD
Nagi Smartpool
OptimaSport. Preparación Física
Ocisport Consulting SL
PROGES. Deporte, Educación, Cultura, SL
Travelingua
Unofit. Deporte, Ocio, Gestión
UVemprén
Valencia CF

Llista d'enllaços: