UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Arranca el programa d'ajudes Capacitas per impulsar la inserció laboral d'estudiantat amb discapacitat

  • Fundació General UV
  • 10 de maig de 2021
Persona amb discapacitat
Persona amb discapacitat

La videoconferència de benvinguda va serr el dilluns 10 de maig, a les 17 hores i en ella es detallaren totes les accions d'aquesta segona edició a les 25 persones que han sigut seleccionades per a participar en Capacitas.

Durant la presentació de Capacitas, realitzada en format en línia, s'explicaren tots els detalls d'aquesta segona edició que busca impulsar la inserció professional de l'estudiantat i les persones titulades universitàries amb certificat de discapacitat major o igual al 33%.

En la inauguració, diferents responsables comentaren el desenvolupament del programa d'ajudes i la calendarització de les seues accions, així com la presentació dels professionals implicats, entre altres qüestions. 

Les 25 beques formatives en ocupabilitat, que seran gestionades per la Fundació General de la UV, s'estendran durant els mesos de maig, juny, juliol i setembre, amb el focus posat a traçar un pla d'acció que potencie el perfil professional de l'alumnat. Així mateix, fomentaran el treball de qualitat, mitjançant itineraris d'assessorament laboral, accions formatives i sensibilització a les empreses. Algunes de les activitats que es desenvoluparan són coaching, el taller grupal “Habilitats personals per a l'ocupabilitat”, formació en xarxes socials, eixides professionals o comunicació efectiva i networking.

El Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València (UV), a través d'UVocupació, i en col·laboració amb el Banc Santander, impulsa d'aquesta manera la ocupabilidad de l'estudiantat amb discapacitat per a ajudar-los en la seua inserció professional futura. 

Aquesta és la segona edició del programa Capacitas, programa que es va iniciar l'any passat i que va obtindre la inserció laboral de nou dels seus participants.