UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

La Universitat llança més d’una desena de cursos de formació per a l’ocupació aquest quadrimestre

  • Fundació General UV
  • 17 de setembre de 2021
Un grup de professionals celebren l'èxit en una reunió.
Un grup de professionals celebren l'èxit en una reunió.

La Universitat de València, a través d’UVocupació, ha publicat per al primer quadrimestre del curs acadèmic 2021-2022 la nova oferta de cursos de formació per a l’ocupació amb 11 propostes que s’impartiran íntegrament en modalitat online entre els pròxims mesos d’octubre i desembre. Aquesta oferta s’emmarca dins de les activitats del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius per a l’impuls i la millora de l’ocupabilitat de l’estudiantat i les persones titulades per la UV.

Des del servei d’ocupació de la Universitat, inscrit dins de la Fundació General UV, ha estat dissenyat el programa formatiu amb la finalitat de potenciar, fomentar i agilitzar la inserció professional universitària en empreses, així com d’aportar les eines i els coneixements que requereix la posada en marxa d’un projecte empresarial propi.

En definitiva, la nova oferta, que recupera cursos ja consolidats així com de recent creació, pretén, d’una banda, millorar la carrera professional d’egressats i egressades, i d’una altra, completar la seua formació i la de l’estudiantat actual mitjançant l’adquisició de competències bàsiques que afavoriran una inserció laboral exitosa.

L’oferta formativa
Entre les 11 propostes formatives, es mantindran els cursos més recents: ‘Educació financera per a l’ocupació i l’emprenedoria d’universitaris’, ‘Ocupació i desenvolupament professional a l’empresa familiar’ i ‘Disseny, desenvolupament i presentació del pla d’empresa’.

Com a novetat, s’inclourà un curs sobre ‘Competències digitals essencials per a l’ocupabilitat’ que ajudarà l’alumnat a optimitzar l’ús d’eines i aplicacions digitals per a ser més eficaç en el desenvolupament de l’activitat professional.

Altres cursos ja consolidats i que repeteixen edició són ‘Estratègies per a la inserció laboral: anàlisi curricular i procés de selecció’, ‘L’entrevista de selecció de treball: formació per a l’adquisició de competències’, ‘Eines per a la cerca d’ocupació’ i ‘Competències professionals per acomplir eficaçment en el lloc de treball’. Es tracta de cursos orientats a millorar les habilitats i les possibilitats d’inserció laboral mitjançant la realització d’un bon curriculum vitae i la preparació de processos de selecció i d’entrevistes de treball.

Amb vora 20 edicions, també es tornen a llançar les formacions ‘Habilitats de comunicació i presa de decisions’, ‘L’èxit d’emprendre’ o ‘Aprén a emprendre’.

Tots els cursos estan reconeguts amb crèdits ECTS i el certificat es podrà obtindre en aconseguir els requisits que estiguen previstos per a cadascun dels cursos. El període de matrícula ja s’ha iniciat i es mantindrà obert fins al començament de cada curs.

Llista d'enllaços: