UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Prop d’un miler de persones inscrites, 33 estands i 60 ponents en 15 taules redones avalen un nou rècord de participació en el Fòrum de Dret

  • Fundació General UV
  • 16 de febrer de 2023
 

La Facultat de Dret ha celebrat, els dies 15 i 16 de febrer, el Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València en una edició a la qual se suma la XIV Jornada d’Eixides Professionals que organitza el centre cada any. Més d’una trentena d’empreses i entitats, entre despatxos professionals, administracions públiques, col·legis oficials, acadèmies de formació i càtedres de recerca s'han donat cita en busca de talent universitari.

La primera de les jornades va començar amb l’acte oficial d’obertura de la fira. A l’escenari instal·lat en el vestíbul de la Facultat hi van comparéixer la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; i el degà de la Facultat de Dret, Francisco Javier Palao, qui, després de celebrar les altes xifres de participació, donà pas a les intervencions de la consellera i la rectora.

Gabriela Bravo va anunciar que l’oferta d’ocupació pública de 2023 de la Generalitat Valenciana inclourà llocs de treball específic per a la gestió dels fons europeus, “els quals són determinants perquè la crisi econòmica desencadenada per la covid-19 i la invasió d’Ucraïna no tinga efectes devastadors”, i va animar a l’estudiantat universitari a preparar-se oposicions mitjançant el programa de 700 beques que es convocarà en juny dotat amb 700 euros al mes, “perquè no volem que l’autonomia econòmica deixe enrere a ningú”. “Necessitem comptar amb capital humà jove i competent que incorpore a l’Administració autonòmica la seua nova visió i habilitats”, va sostindre durant un discurs ferm en la defensa de les institucions públiques com a motors i garants de la democràcia.

La rectora Maria Vicenta Mestre, que va donar la benvinguda al Fòrum a autoritats acadèmiques i polítiques, al professorat i, especialment, a l’estudiantat, que en els últims anys de carrera cerca la millor eixida professional per al seu futur, va subscriure les paraules de la consellera i va recordar que la Universitat de València, com a institució pública, com a servei públic, dona suport a “aquesta voluntat d’enfortir la democràcia” i treballa “perquè cap persona amb talent es quede enrere”, aconseguint així “una societat més igualitària i inclusiva”.

“Aquesta és una jornada adreçada a les persones que demà vos dedicareu a l’advocacia, la politologia, la jurisprudència, la criminologia, la recerca… i tantes altres eixides professionals que ofereixen els estudis de Dret. Ací se vos obrin moltíssimes portes hui i és que, realment, la Universitat no compliria amb la seua missió de formar bons professionals si no vos acompanyara en la cerca del treball que voleu desenvolupar, amb l’exercici del qual traslladareu a la societat tot el que heu rebut d’ella durant la vostra etapa acadèmica”, va dir.

Així mateix, Maria Vicenta Mestre va dedicar unes paraules a l’estatus de la Facultat de Dret de la UV que, segons el prestigiós rànquing de Shanghai, “és la millor d’Espanya i un referent europeu i internacional en recerca, innovació i transferència de coneixement”. A més, va recordar la “llarga trajectòria” dels estudis de Dret, els primers juntament amb Medicina, Arts i Filosofia de l’Estudi General fundat el 1499; així com les personalitats que es van titular a aquesta Facultat, entre elles, Carmen Alborch, Francisco Tomás y Valiente o la consellera Gabriela Bravo. I va afirmar: “La Facultat de Dret ens ompli d’orgull pel seu funcionament i pels professionals que ixen d’ella”.

A l’acte van estar presents la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública, Gemma Fajardo; la secretària general de la Universitat de València, María Elena Olmos; la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes; el gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent; el director general de Funció Pública, David Alfonso; l’equip deganal de la Facultat de Dret; el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV), José Soriano; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; el delegat de la Rectora per a Pràctiques i Ocupació, Jesús Soret; i un ampli nombre de professorat i estudiantat.

Un encontre amb el món professional
Aquest encontre amb el món professional, adreçat especialment a estudiantat dels últims cursos de grau i de màster de la Facultat, té l’objectiu d’impulsar l’ocupabilitat dels futurs egressats, connectant universitat, empresa i administracions públiques. D’ací que 33 empreses i entitats s’instal·laren al hall de l’edifici, entre elles, despatxos professionals, administracions públiques, col·legis oficials, acadèmies de formació i càtedres de recerca, per tal de conéixer i prendre contacte amb perfils altament qualificats, posicionar-se com a organitzacions que cerquen i valoren el talent, i identificar-se com a entitats compromeses amb el desenvolupament social.

Algunes d’aquestes organitzacions van ser Fundació València Activa; LABORA-GVA; els despatxos Andersen Tax & Legal Iberia, Broseta Abogados, Deloitte Legal, Garrigues, Gómez-Acebo & Pombo Abogados o Uría Menéndez Abogados; l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV); l’acadèmia de preparació d’oposicions a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat Jurispol Formación; i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a informar dels sistemes d’oposició que ofereix la Generalitat en 2023.

Programació d’activitats
La programació acadèmica i pràctica transversal al Fòrum es desenvolupà en la zona del vestíbul adequada per a aquesta finalitat. En acabar l’acte inaugural, va tindre lloc la taula redona ‘Eixides professionals i noves tecnologies’. La resta del matí, hi hagué espai per a informar i debatre sobre eixides professionals en l’àmbit internacional (UE, diplomàcia, litigació internacional i Nacions Unides); emprenedoria; la universitat com a institució on desenvolupar i aplicar els coneixements del Dret; i coaching, essencial per a la gestió personal i professional.

La vesprada va estar dedicada a la informació fonamental sobre oposicions i ocupació pública. Especialistes indagaren en la transversalitat d’aquests tipus de llocs, així com en les proves concretes per a exercir en l’àmbit jurídic com a jutges, fiscals, lletrats/des, notaris/àries, registradors/es, advocats/des, inspectors/es de treball i d’hisenda, i fins i tot, aspirants a ocupar un lloc en el Ministeri de Defensa, destacant noves vetes professionals com ara la digitalització i la innovació també en l’àrea jurídica.

XIV Jornada d’Eixides Professionals
Aquest dijous, dia 16, la Facultat ha représ l’activitat en el seu hall per a oferir una nova Jornada d’Eixides Professionals, que enguany ha arribat a la seua catorzena edició.

Al llarg de tot el matí han estat convocades sis taules redones per a exposar i assessorar al voltant de les eixides professionals en el sector jurídic, concretament, en els àmbits de les Ciències Polítiques i de l’Administració Pública (dues sessions); la Criminologia (dues sessions); i el Dret, que amb dues sessions també ha inclòs: la procura, mediació, assessoria fiscal i l’exercici de l’advocacia.

Els Fòrums UV
Els Fòrums d’Ocupació de la Universitat de València són organitzats pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través d’UVocupació i la Fundació General UV, en col·laboració amb les facultats i els centres. El seu objectiu principal és la inserció laboral de la comunitat universitària. A més, l’equip del servei d’ocupació de la Universitat de València brinda serveis d’orientació, assessorament, formació en tècniques de cerca d’ocupació i capacitació en projecció professional.

El programa de fòrums encamina la seua segona dècada de trajectòria i cada edició busca promoure l’ocupabilitat de l’estudiantat i persones titulades, oferir l’oportunitat d’establir contacte directe amb empreses, entitats i administracions, i organitzar xarrades, tallers i intercanvis formatius per a conéixer els perfils més demandats i les àrees de treball actuals.

Llista d'enllaços: