UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

La Facultat d’Economia de la Universitat de València entrega els premis ‘Repte Talent Caixa Popular’ a tres projectes d’innovació financera

  • Fundació General UV
  • 20 de desembre de 2023
 

El Saló de Graus de la Facultat d’Economia de la Universitat de València ha acollit aquest dimarts l’acte de cloenda del ‘Repte Talent Caixa Popular 2023’, que fomenta l’ocupació entre l’estudiantat de la Facultat d’Economia.

El programa ‘Talent, reptes de talent i ocupació’ és una iniciativa impulsada pel servei d’orientació i ocupació de la Universitat, UVocupació, en el marc de les línies estratègiques de treball del Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació que dirigeix la professora Ángeles Solanes.

La vicerectora ha presidit aquests reconeixements i cloenda del programa, acompanyada pel director de Relacions Institucionals de Caixa Popular, Paco Alós Solanes, i el degà de la Facultat d’Economia, Francisco Muñoz Murgui.

En la seua intervenció, Ángeles Solanes ha donat l’enhorabona tant a l’estudiantat premiat com al participant, agraint a empreses com Caixa Popular la disponibilitat per a acostar-se a l’entorn universitari, així com el treball del personal del servei UVocupació i de la Facultat d’Economia, que ha permès la realització d’aquest repte.

La vicerectora ha animat a l’estudiantat a aprofitar les iniciatives “d’una Facultat que és la primera en estudis com ADE o Turisme segons els rànquings internacionals. Sou el nostre futur -el de la Universitat i la Facultat-, però sou, sobretot, el talent del futur de les empreses que milloraran el benestar de la societat valenciana i espanyola”, ha conclòs.

Per la seua part, Paco Alós ha destacat el gran nivell de tots els treballs presentats, posant l’accent en el doble vessant del Repte, que dóna a conèixer millor l’activitat diària empresarial a la societat i, d’altra banda, permet a l’estudiantat tindre un contacte directe amb la realitat professional. “Aporteu un valor afegit molt necessari, una visió externa, amb idees innovadores molt interessants”, ha afegit.

Finalment, el degà de la Facultat d’Economia ha reiterat el compromís acadèmic de la Universitat amb els i les estudiants: “estem ací per a vosaltres. A més de facilitar-vos una bona formació acadèmica, volem potenciar els vostres coneixements i capacitats perquè sigueu millors professionals i millors persones”.

La proposta guardonada amb el primer premi, amb una dotació econòmica de 300 euros, ha sigut per al projecte “Simulador de carteres d’inversió” de Noelia Bellver i Elena Pérez. En segona posició ha quedat el projecte de Jorge Sánchez i Adrián Merino “Plataforma d’educació financera per a joves”, premiat amb 200 euros. El tercer projecte guardonat, amb una quantia de 100 euros, ha sigut “Microprèstec l’autoescola sostenible”, proposta realitzada per Alberto España i Elvira Girbes. A més del premi en metàl·lic, les parelles guanyadores realitzaran una estada de pràctiques curriculars remunerades en Caixa Popular.   

Adreçada a l’estudiantat de les diferents titulacions de la Facultat d’Economia, la convocatòria d’aquest Repte de Talent ha tingut una gran acollida, amb vint persones participants del grau d’Intel·ligència i Analítica de Negocis i quatre del d’Administració i Direcció d’Empreses que, a partir de diferents sessions de treball amb personal tècnic d’UVocupació i de Caixa Popular, han plantejat diferents propostes de serveis financers i línies de negoci sostenibles, atractives i adaptades a les necessitats actuals dels joves.

 

 

Imatges: