UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Prop del 90% de les persones graduades en Turisme troba treball en els primers sis mesos d’acabar els estudis

  • Fundació General UV
  • 21 de desembre de 2021
 

Una de les dades més cridaneres que llança el tercer Estudi d’Inserció Laboral de Graus, realitzat per UVocupació, és el percentatge de persones ocupades en els sis primers mesos d’acabar els estudis del Grau en Turisme: un 89,4%, sent el valor global de la Universitat de València el 77,3%. Es tracta d’una xifra en la qual influeix de manera evident la contractació a través de les pràctiques.

Des de l’Àrea d’Estudis del servei d’orientació i ocupació de la Universitat de València, es destaca que el 43,5% dels egressats i egressades ja tenia treball en finalitzar la carrera i que el 40% del total de les persones titulades que realitzaren pràctiques durant els estudis van ser contractades en la mateixa empresa o en alguna relacionada amb aquesta.

En aquest sentit, el Grau en Turisme és la cinquena titulació de la Universitat de València amb el valor més alt per a aquest indicador i la que presenta millor percentatge en la branca de Ciències Socials i Jurídiques.

La realització de pràctiques curriculars i extracurriculars és un dels punts forts del Grau en Turisme en matèria d’ocupabilitat. Silvia Arenas, graduada per la Universitat de València i Office Manager en New Work Spain, reconeix que va aprofitar aquesta oportunitat durant la carrera, la qual cosa li va proporcionar un any i mig d’experiència en el moment de graduar-se. “Açò em va ajudar a aconseguir immediatament els meus treballs posteriors”, afirma en el següent capítol de ‘Treballem. De la Universitat al món laboral’.

Així, el 62,4% dels titulats i titulades entre 2016 i 2018 va accedir a una primera ocupació relacionada amb el Grau en Turisme, dels quals més del 67% va obtindre una jornada completa: 16 punts per damunt del valor mitjà de la Universitat, situat en el 51,1%.

A més, en el cas de Turisme, l’estudi d’UVocupació evidencia que la principal manera d’obtenció de la primera ocupació són les pràctiques en empreses, ja que va ser a través d’aquesta via que més del 35% dels egressats i les egressades va començar a treballar.

A més llarg termini, se sumen uns altres factors a la contractació com ara el nivell d’anglés i l’experiència laboral. Habilitats que desenvolupen, fonamentalment, en els sectors turístic, de restauració i hostaleria; i en els departaments d’administració i finances, vendes i màrqueting, i atenció al client; a jornada completa en el 76% dels casos, sent el percentatge global de la UV del 62,4%.

Llista d'enllaços: