UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València va celebrar el 18 de novembre de 2021, l’acte de reconeixement a “la generositat i la labor altruista” dels 40 mentors i mentores participants en la 1a edició del programa Shadowing d’UVocupació per a la millora de l’ocupabilitat de l’estudiantat de postgrau, una experiència pilot que va comptar amb el suport de sis centres acadèmics i la col·laboració del Banco Santander.

 

El programa Shadowing, una iniciativa del servei d’ocupació de la Universitat de València, es va posar en marxa el curs 2020-2021. 

En aquesta primera experiència, el programa de mentorització d’UVocupació ha comptat amb el suport de les facultats de BiologiaCiències SocialsDretGeografia i Història, i Psicologia i Logopèdia, i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV). Els 40 mentors i mentores inicials, van ser proposats pels mateixos centres, acadèmics i professionals, que han tutelat de manera totalment altruista en els últims mesos a estudiantes i estudiants de diferents programes de postgrau, realitzant cada mentor/a amb cada estudiant, tres sessions de mentoria. Mentores i mentors als quals reconeixem i agraïm la seua implicació, generositat, compromís i confiança.

La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, va manifestar el suport de la institució acadèmica a la iniciativa Shadowing, “un programa pioner que naix amb la força d’un projecte nou, però que tot i així, compta amb l’experiència prèvia de la seua directora, Marisa Quintanilla, qui ja va posar en marxa el Club de Mentors de la Facultat d’Economia”. La rectora va traslladar les seues felicitacions a l’estudiantat mentoritzat per la seua “valentia i aposta” en Shadowing, “una eina que la Universitat posa al vostre abast perquè vol continuar aportant-vos actius després de la vostra Graduació i fer de vosaltres professionals encara més preparats”.

En aquesta línia, es va adreçar a les mentores i els mentors, dels quals va ressaltar “la vostra generositat perquè sense el vostre treball col·laboratiu i altruista, Shadowing no haguera estat possible”. Un programa que va definir com a “pont entre la Universitat i el món laboral”. I va concloure: “A la Universitat de València creem fermament que la formació del nostre estudiantat no és completa si, en acabar el Grau, no acompanyem els nostres egressats i egressades en la seua inserció en el món laboral”.