Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport Logo del portal

Seminari: Just a Job? What more should companies offer?

La Universitat d'Harvard es fa ressò en el seu canal de YouTube del primer Webinar organitzat per la Universitat de València en la seu del Reial Col·legi Complutense a Harvard.

Aquest primer Webinar porta per títol “Optimal Work: The Ethics of Working at Your Best”. Durant la seua presentació, Sharif Younes, jove enginyer de programari en l'àrea de Boston i mentor professional, es qüestiona la manera en què habitualment ens enfrontem al treball, i es pregunta si existeix alguna manera de treballar que siga més òptim, i que ens permeta traure el major potencial a cada hora de treball. Encara que a primera vista no ho semble, la resposta a aquesta qüestió té implicacions no solament tècniques, i molt útils, sinó també ètiques.

En la seua intervenció, Sharif explica que passem moltes hores d'activitat en el treball en les quals, si volem, podem créixer personalment, ser molt més feliços i donar el millor de nosaltres mateixos. Però, per a aconseguir-ho, defensa la necessitat d'entendre la “ciència del treball”, una manera professional d'enfrontar-se a les tasques diàries aprofitant millor el temps i traient el major partit a cada hora de treball, sense deixar per açò de gaudir mentre ho fem.

Aquest Webinar no és una conferència més a l'ús, ni una reflexió teòrica sobre el treball. Es tracta d'una sessió eminentment pràctica en la qual Sharif Younes explica, amb detall, com aconseguir fer de cada hora de treball una “hora d'or”. Alguna cosa que implica ser capaç de posar ordre en el que es fa, focalitzar-se i llançar-se a l'assoliment d'una meta concreta en cada ocasió. És a dir, en paraules del mentor i jove enginyer, és necessari posar l'atenció en tres moments, fent una analogia amb l'eixida de les carreres: el ‘preparats’, el ‘llests’ i el ‘ja’.

Aquest Webinar sorgeix com a iniciativa de la Càtedra d'Ètica Empresarial IECO-UV en col·laboració amb el RCC Harvard i el Abigail Adams Institute, en el marc de la signatura del conveni de la Universitat de València i el Real Col·legi Complutense d'Harvard. La seua emissió va tenir lloc coincidint amb l'organització de la primera edició de la Setmana de l'Ètica, en la Facultat d’Economia de la Universitat de València. Una idea promoguda pel Col·lectiu d’Estudiants per la Facultat d’Economia Ètica (CEFDEE) dins del marc del projecte d'Innovació Educativa "FdE Ètica: formant futurs professionals amb ètica".

El pròxim Webinar of The University of València at Harvard RCC tindrà lloc el 21 de març i abordarà les expectatives amb les quals els estudiants afronten la seua entrada en la vida laboral, la qual cosa esperen de les empreses i al seu torn, la qual cosa aquestes esperen d'ells: Just a Job? What habite should companies offer?

Des que va ser publicat en el Canal de YouTube d'Harvard, el vídeo del Webinar s'ha fet viral pel seu interès pràctic, la seua senzillesa i la seua claredat.

 

Data 21 de març de 2018 de 18:00 a 19:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

RCC Conference Room, 26 Trowbridge St., Cambridge MA

 
Organitza

Càtedra de ètica empresarial IECO-UV, Abigail Adams Institute en Cambridge i RCC Harvard University.

http://www.iecoinstitute.org/catedra-ieco-uv/descripcion/

 

Contacta Jorge.Martinez@uv.es

 
Més informació