Logo de la Universdad de Valencia Logo UVcomunicación Logo del portal

Avelino Corma, investigador format a la Universitat de València, obté el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica

  • 28 mayo de 2014
Avelino_Corma

Els químics Avelino Corma Canós, Mark E. Davies i Galen D. Stucky han estat guardonats amb el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica 2014, segons ha fet públic hui, a Oviedo, el jurat d’aquest guardó. Avelino Corma va ser investit doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València l’any 2009.

 La Fundación Príncipe de Asturias ha anunciat aquest matí la resolució del jurat del guardó en Investigació Científica i Tècnica, que ha atorgat aquest premi conjuntament als químics Avelino Corma Canós, Mark E. Davies i Galen D. Stucky.

Clicant ací es pot llegir l’acta del jurat. 

Avelino Corma, va nàixer a Moncofa (Castelló). Va estudiar Química a la Universitat de València (1967-1973) i es va doctorar a la Universitat Complutense de Madrid el 1976. El treball el va realitzar sota la direcció del Professor Antonio Cortés Arroyo a l’Institut de Catàlisi i Petroleoquímica (CSIC). Després de dos anys d’estudis postdoctorals al Departament d’Enginyeria Química de la Queen 's University de Canadà, va entrar en 1979 com Colaborador Científico al CSIC. El 1986 va adquirir la categoria d'Investigador Científico i el 1987 Profesor de Investigación. Des de 1990 desenvolupa la seva tasca científica a l'Instituto de Tecnología Química, centre mixt entre el Consejo Superior de Investigaciones Científicas i la Universitat Politècnica de València. Treballa en disseny molecular de catalitzadors i en processos catalítics sostenibles en els camps de la refinació d'hidrocarburs i derivats de la biomassa , i química fina .

Ha publicat més de 900 articles en revistes internacionals, ha escrit tres llibres i nombroses revisions. És membre del Comité de Edición de les revistes més importants en el camp de la catàlisi .És autor de més de 100 patents, 10 d'elles en explotació comercial. 

Avelino Corma va ser investit doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València el 20 de maig de 2009, per acord del Consell de Govern de 30 de setembre de 2008.

Tota la informació sobre aquest acte d’investidura, incloent els discursos, imatges i vídeo, estan disponibles a la web del rectorat de la Universitat. Pot accedir directament clicant ací.