Logo de la Universitat de València Logo UVcomunicació Logo del portal

Concurs Ford Fund Smart Mobility Challenge
Ford Fund Smart Mobility Challenge busca aportar solucions urbanes sostenibles

El Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius i la Unitat d’Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén) obrin el termini per a la convocatòria Ford Fund Smart Mobility Challenge, un repte proposat a l'estudiantat de la Universitat de València que busca aportar solucions urbanes sostenibles per a les ciutats del futur.

 

Aquest programa està patrocinat per la Fundació Ford (Ford Fund) i és la primera vegada que es celebra a València. La Universitat de València ha sigut l'escollida per dur-lo a terme enguany juntament amb la Universidad Politécnica de Madrid. Aquesta elecció pretén donar una perspectiva més social i menys tecnològica a les propostes de l'alumnat que hi participe. 

El repte “Smart Mobility Challenge” s’aborda per equips d'entre dues i cinc persones pertanyents a l'estudiantat de la Universitat de València. Aquests equips hauran de presentar una o diverses idees que desenvoluparan al llarg del programa, i que donarà com a resultat final un prototip, el qual serà presentat en la final del concurs per la persona que trie cada equip en un acte al qual assistiran representants de la Universitat de València i de Ford Fund. 

Les propostes dels equips han de tenir com a objectiu ajudar a millorar la vida de les persones de totes les edats i capacitats, enfocant la idea des d'una perspectiva social. És per això que cada equip ha d'involucrar a una organització social que done servei a la comunitat perquè done suport als projectes.

Les persones que sol·liciten participar han d'estar matriculades en el curs 2020/21 en una titulació oficial de grau, màster o doctorat de la Universitat de València. Una vegada admesos els equips, començarà la fase formativa que tindrà lloc entre finals de gener i principis de febrer de 2021, en la qual l'estudiantat adquirirà els coneixements necessaris per a l'elaboració del prototip. La docència s’impartirà íntegrament en línia i comptarà amb professorat especialitzat que ajudarà l’estudiantat a donar forma a la seua idea. Aquesta fase és obligatòria i serà prèvia a l'última fase del concurs: el desenvolupament del projecte. Durant el desenvolupament s'aplicarà tot l'après durant la fase formativa i donarà com a resultat el prototip.

D'entre els equips que plantegen una idea o proposta inicial per a participar en aquest concurs, assistisquen als tallers formatius previstos i desenvolupen un projecte o prototip de la seua idea inicial, se seleccionaran:

  • Tres projectes guanyadors del concurs, que es premiaran amb 5.000 € cadascun, destinats al desenvolupament del prototip.
  • Un premi addicional de 7.500 € per a contribuir al desenvolupament del millor dels tres projectes guanyadors.

L'objectiu final dels premis és la implementació dels prototips per a fer-los realitat, per a la qual cosa es disposa d'un any des de l'anunci dels equips guanyadors. Per a l'execució, els equips seran supervisats per una persona pertanyent al col·lectiu de personal docent i investigador de la Universitat de València, que programarà reunions periòdiques i els sol·licitarà els informes necessaris per al seguiment del projecte.

 

Data De 15 de setembre de 2020 a 31 de desembre de 2020. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

online

 
Organitza

Unitat d'emprenedoria de la UV (UVemprén).

https://www.uv.es/uvempren

 

Contacta uvempren@uv.es

 
Més informació