Logo de la Universitat de València Logo Servei de Política Lingüística (SPL) Logo del portal

  • Proves de valencià

NOVETATS:

» Publicats els resultats de les proves orals dels nivells B1 i C1: CONSULTA. Consulteu les regles per a aprovar en l'apartat "Proves" de www.cieacova.com. El termini per a sol·licitar revisió o reclamació està publicat en la convocatòria marc, disponible en la mateixa web. Quan s'òbriga l'esmentat termini, trobareu la informació sobre el procediment en www.spluv.es/proves. Els candidats que hagen suspès la part oral tenen dret a presentar-se i que s'avalue la part escrita.

» Publicats els resultats de les proves orals dels nivells A2, B2 i C2: CONSULTA. Consulteu les regles per a aprovar en l'apartat "Proves" de www.cieacova.com. El termini per a sol·licitar revisió o reclamació està publicat en la convocatòria marc, disponible en la mateixa web. Quan s'òbriga l'esmentat termini, trobareu la informació sobre el procediment en www.spluv.es/proves. Els candidats que hagen suspès la part oral tenen dret a presentar-se i que s'avalue la part escrita.

» Publicats els documents amb la informació del dia, l'hora i l'aula corresponent a cada candidat per a la realització de les proves de gener de 2020, tant de les orals com de les escrites. Hi trobareu també un document amb enllaços a la ubicació dels aularis de les proves: CONSULTA.

» Publicada la llista de persones admeses i les instruccions per a les proves de valencià de la CIEACOVA de la convocatòria de gener de 2020: DESCARREGA.

El Servei de Política Lingüística realitza exàmens de certificació oficial de valencià (CIEACOVA) dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, en col·laboració amb la resta d’universitats valencianes.

A2

B1

B2

C1

C2

Programa i estructura

Programa i estructura 

Programa i estructura

Programa i estructura

Programa i estructura

Criteris de correcció

Criteris de correcció

Criteris de correcció

Criteris de correcció

Criteris de correcció

Model de prova

Model de prova

Model de prova

Model de prova

Model de prova

 

Qui s’hi pot matricular?

Els membres de la comunitat universitària en actiu que hagen complit els divuit anys abans de l'1 de gener de 2020.

Posseir una adreça electrònica amb domini @alumni.uv.es o formar part del col·lectiu Alumni no dona dret a inscriure-s'hi a les persones que no són personal o estudiant en actiu de la Universitat de València.

Quant costa?

La matrícula té un preu de 28 € que dona dret a la participació en una única convocatòria (taxa de 2020, es revisa anualment). El PDI, PIF i PAS de la Universitat de València pot demanar l'ajuda a proves d'acreditació

Quina validesa tenen?

Les proves de la CIEACOVA són equivalents a les proves de la Generalitat Valenciana (Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià) i a altres certificacions oficials de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, el Govern d’Andorra, l’Institut Ramon Llull, la Universitat de les Illes Balears i les universitats catalanes.

» Consulteu les certificacions de valencià que reconeix la Universitat de València.

Convocatòries i matrícula

La Universitat de València participa en la convocatòria de gener de la CIEACOVA. Consulteu més avall el calendari de les proves, les instruccions d’inscripció i matriculeu-vos-hi.

Més informació

Entreu al web de la CIEACOVA si voleu més informació sobre les proves.

Convocatòria de gener de 2020

Període d'inscripció

El període d'inscripció per a la convocatòria de gener de 2020 estarà comprès entre el dilluns 11 i el divendres 29 de novembre de 2019.

Calendari

Prova oral

Nivell Data Horari
   A2 (Bàsic) 13 de gener de 2020 A partir de les 16.00 h
   B1 (Elemental) 17 de gener de 2020 A partir de les 16.00 h
   B2 (Intermedi) 13 de gener de 2020 A partir de les 16.00 h
   C1 (Suficiència) 16 de gener de 2020
17 de gener de 2020
A partir de les 16.00 h
   C2 (Superior) 13 de gener de 2020 A partir de les 16.00 h

 

Només es pot sol·licitar el canvi d'hora de la prova oral –i de dia en el cas del nivell C1– justificant la defunció d'un familiar de primer grau, intervenció quirúrgica o citació judicial com a deure inexcusable.

Prova escrita

Nivell Data Horari
   A2 (Bàsic) 23 de gener de 2020 16.00 h
   B1 (Elemental) 24 de gener de 2020 16.00 h
   B2 (Intermedi) 23 de gener de 2020 16.00 h
   C1 (Suficiència) 24 de gener de 2020 16.00 h
   C2 (Superior) 23 de gener de 2020 16.00 h

Instruccions de matrícula

Únicament s'hi poden inscriure els membres de la comunitat universitària en actiu que hagen complit els divuit anys abans de l'1 de gener de 2020. No es fa cap excepció a l'exigència d'aquest requisit.

Posseir una adreça electrònica amb domini @alumni.uv.es, formar part del col·lectiu Alumni o haver sigut membre de la comunitat universitària amb anterioritat no dona dret a inscriure-s'hi a les persones que no són personal o estudiant en actiu de la Universitat de València.

 
» Tràmit 1: accés i alta com a usuari

Per a poder matricular-se en les proves de la CIEACOVA en la Universitat de València heu d’accedir a l’aplicació de matrícula en aquest enllaç, seleccionar l’opció "Accés per a personal amb usuari i contrasenya...", identificar-vos amb el vostre usuari de la universitat (el que hi ha abans de l’@ en l’adreça de correu electrònic de la UV) i la contrasenya. Si no esteu donats d’alta en l’aplicació de matrícula, accedireu a un formulari per a fer-ho. Si ja hi esteu donats d’alta, passareu directament al tràmit 2.

» Tràmit 2: matrícula i pagament de les taxes

Us apareixerà una llista amb els diversos nivells, feu clic en l'opció "Inscripció" del nivell al qual us voleu inscriure i seguiu les instruccions de l'aplicació. Per a completar el procés de matrícula, després de fer el pagament i d’imprimir el justificant de pagament, cal fer clic en “Continueu procés telemàtic” i després en “Finalitzar”.

Exempció de taxes: en els casos previstos per la legislació vigent és possible obtenir una reducció o exempció de pagament de les taxes. La reducció o exempció es demanarà emplenant una sol·licitud. En aquests casos la matrícula en les proves ha de realitzar-se necessàriament a la seu del Servei de Política Lingüística (carrer del Serpis, 29 - Edifici Beatriu Civera, 2a planta - Campus dels Tarongers) aportant la documentació següent:

  1. Document de sol·licitud de reducció o d'exempció de taxes.
  2. Document original de la condició legal que justifica la sol·licitud i còpia per a acarar tots dos.
  3. Fotocòpia del document d'identitat.

Les persones amb necessitat d’adaptació per a realitzar les proves hauran de posar-se en contacte amb la Unitat per a la Integració de persones amb discapacitat, abans del 12 de desembre, perquè elabore l'informe d'adaptació pertinent. Altrament, no es farà cap adaptació.

El 5 de desembre es publicarà en aquesta pàgina la llista de persones admeses a les proves. El document inclourà instruccions i informació complementària.

Obtenció del certificat

Aproximadament tres setmanes després de la publicació de les notes, es publicarà en aquesta pàgina web que ja està disponible el certificat corresponent perquè es puga retirar del Servei de Política Lingüística
Els certificats de la CIEACOVA són equivalents als de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià sense necessitat de cap tràmit d'homologació. 

 


 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies