Logo de la Universitat de València Logo UVcomunicació Logo del portal

Imatge de coberta
Presentació del llibre «El hilo rojo. Memorias de dos familias obreras» de Mario Amorós

Es presenta a la Biblioteca Municipal de la Vall d’Uixó «El hilo rojo. Memorias de dos familias obreras», i el documental de Javier Couso i Mario Amorós

 

Publicacions de la Universitat de València, Esquerra Unida i el PCE vos conviden a la presentació d’«El hilo rojo. Memorias de dos familias obreras», un llibre de Mario Amorós i un documental de Javier Couso i Mario Amorós sobre les famílies Montalbán Gámez i Moya Sánchez.

Nascuts en la postguerra en la pedania cordovesa d’Alcolea, la seua infància va estar marcada pel dur treball en els masos i la repressió de la dictadura franquista contra els seus pares i oncles. Van emigrar a València entre 1963 i 1964, i ací es van unir a la lluita clandestina del Partit Comunista i van participar en la construcció de Comissions Obreres. El compromís amb la democràcia i la reconquesta de la llibertat els va suposar detencions, tortures i presó. En els anys 70 i en la transició, aquestes famílies van tenir un paper destacat en la lluita de la classe obrera. Un d'ells, Antonio Montalbán, fou el primer secretari general de CCOO a el País Valencià i membre del Comitè Central del PCE. El compromís de les famílies Montalbán i Moya arriba fins a l'actualitat. En aquest temps de dictadura dels mercats i del gran capital especulatiu, quan els treballadors estan perdent les conquestes que van exigir un segle i mig de lluita, la Memòria Democràtica és el fil roig que ens ajudarà a vèncer al neoliberalisme i eixir del laberint.

A l’acte hi assistiran David Lluch Almenar, membre del Consell Polític de EU-La Vall; Antonio Montalbán Gámez, militant històric del PC-PV i cofundador de CCOO-PV; Antoni Llorente Ferreres, membre del Consell Polític de EU-La Vall i Salvador Piquer, membre del Consell Polític de EU-La Vall y militant històric del PC-La Vall.

 

Data 24 de gener de 2014 de 18:30 a 20:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Biblioteca Municipal de la Vall d’Uixó • Plaça del Mercat, 2 • La Vall d’Uixó

 
Organitza

Publicacions de la Universitat de València, Esquerra Unida, Partit Comunista d’Espanya.

 

Contacta marqueting@uv.es