Logo de la Universitat de València Logo UVcomunicació Logo del portal

La Fira-Concurs Experimenta celebra l’edició XIII amb èxit de participants i públic

  • Gabinet de la Rectora
  • 22 d’abril de 2018
Èxit d'assistència i participants en l'edició XIII d'Experimenta

L’esdeveniment ha tingut lloc al Museu Príncep Felip de València i ha estat organitzat per la Facultat de Física de la Universitat de València amb l’objectiu d’acostar la física i la tecnologia a l’estudiantat de secundària d’una manera creativa i participativa. La Fira ha comptat amb la presència de la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, del degà de la Facultat de Física, Jordi Vidal i del director del Institut de Física Corpuscular, Juan José Hernández.

En l’edició d’enguany s’han exposat un total de 93 projectes de més 450 participants vinguts de centres de tota la Comunitat Valenciana, però també d’altres províncies com Jaén, Teruel i Écija i inclòs des de Moscou (Rússia). En concret, han participat més de 333 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius acompanyats per 85 membres del professorat.

Amb accés lliure, es calcula que més de 3.500 persones visiten cada any la Fira Experimenta que tracta d’apropar la física i la tecnologia a la ciutadania per tal de fer-la accessible i divertida. Els més menuts també han pogut gaudir d’aquest esdeveniment a través de Fisicalàndia, on han pogut comprendre de forma senzilla els fenòmens naturals.

La Fira ha conclòs a la Sala Santiago Grisolía amb el lliurament de premis als millors projectes i al projecte més votat pel públic. El jurat l’ha constituït professorat universitari i de centres de secundària i ha comptat amb igualtat paritària entre homes i dones. També han participat més de 90 col·laboradors voluntaris de la Facultat de Física de la Universitat de València.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha atorgat un total de cinc premis: quatre de 300 euros per cada categoria del concurs segons el cicle d’estudis i un de 200 euros al projecte més votat pel públic visitant de la fira. En la categoria de Demostracions i Experiments de Física, han sigut guardonats l'IES Massamagrell (Massamagrell) i l'IES Clot del Mor (Sagunt). En Aplicacions Tecnològiques, els premiats han sigut Colegio Sagrada Familia (Massamagrell) i l'IES Bernat Guinovart (Algemesí). El premi del públic l'ha rebut el Colegio Sagrada Familia (Massamagrell). També s’han donat nombroses mencions d’honor.

Els projectes guardonats o mencions participaran en una exposició posterior, oberta al públic, en què s’enregistraran vídeos de l’estudiantat explicant els projectes. Tant els vídeos com els documents descriptius estaran accessibles en línia com a materials docents i de divulgació.