Logo de la Universitat de València Logo UVcomunicació Logo del portal

La rectora Mª Vicenta Mestre assisteix a la XII Fira de la Salut

  • Gabinet de la Rectora
  • 21 d’abril de 2018
La rectora Mª Vicenta Mestre visita les carpes de la Fira de la Salut

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut hui 21 d’abril, l’esdeveniment ha estat organitzat per l’Associació Valenciana d’Estudiants de Medicina (AVEM) amb la col·laboració de la Universitat de València, el Col·legi Oficial de Metges de València i l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Sanitat i Salut Pública.

L’edició XII de la Fira de la Salut s’ha celebrat a la Plaça de la Mare de Déu de València i ha comptat amb la participació de més de 300 estudiants dels graus de Medicina i Odontologia, Farmàcia i Fisioteràpia de la Universitat de València. A més de la rectora Mª Vicenta Mestre, l’esdeveniment ha comptat amb la participació dels degà de Medicina, Javier Chorro, de Farmàcia, Juan Carlos Moltó i el de Fisioteràpia, Antonio Alberola, i amb la regidora de Sanitat i Salut Pública, Maite Girau.

La Fira de la Salut tracta de fomentar hàbits saludables entre la ciutadania i informar sobre els problemes de salut més freqüents en l’actualitat. Així, els assistents poden visitar les diferents carpes i aprendre sobre tècniques de reanimació cardiopulmonar, conèixer el llenguatge de signes i exploració dermatològica, o com realitzar mesuraments de sucre i de tensió, entre altres. A més, també hi haurà tallers de sexualitat i prevenció d’Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), així com d’alcoholisme i consum de drogues.

La jornada també pretén acostar la medicina i els seus professionals al gran públic. Junt amb les institucions públiques, en la jornada també participen diferents associacions benefiques com Metges Sense Fronteres o La Creu Roja.