University of Valencia logo Logo Department of Basic Psychology Logo del portal

Taula Redona en línia: 'El paper de la dona i la seua situació en la pandèmia'

  • February 26th, 2022
Image de la noticia

Amb motiu del 8 de març, el divendres 4 de marçes va celebrar la Taula Redona 'El paper de la dona i la seua situació en la pandèmia”'' organitzada pel Consell General de la Psicologia d'Espanya, comptant amb la participació del professor José Ramos, Catedràtic de Psicologia del Treball i les Organitzacions del Departament de Psicologia Social, membre de l'Institut d'Investigació en Psicologia dels RRHH, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vidal Laboral (IDOCAL) i de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) de la Universitat de València.

L'acte es podia seguir a través de Youtube: https://lnkd.in/eyKiHmAZ

Les dones han sigut, amb diferència, un dels col·lectius més perjudicats arran de la pandèmia del coronavirus. L'Institut de les Dones així ho exposa: “ignorar l'impacte de gènere en la pandèmia tindria conseqüències econòmiques i socials que agreujarien la desigualtat”.

Els estudis i informes que s'han elaborat mostren que les dones han assumit molta més càrrega (laboral, familiar, personal, psicològica) que els homes, sense oblidar la violència a la qual s'han vist sotmeses dones i xiquetes en aquests dos anys.

La jornada constiituïa una trobada per a analitzar, des del prisma de la psicologia, el seu paper i la seua evolució al llarg d'aquest temps així com intentar dilucidar com s'albira el seu present més immediat.

Participaren:

- Rosa Álvarez Prada, coordinadora del Grup de Treball de Psicologia i Igualtat de Gènere del COP i degana del Colexio Oficial de Psicoloxía de Galícia.

- Santiago Boira Sarto, president del Col·legi Professional de Psicologia d'Aragó (COPPA) i professor titular de la Universitat de Saragossa.

- Ianire Estébanez, psicòloga feminista especialista en violències i prevenció.

- Jose Ramos, Catedràtic de Psicologia del Treball i les Organitzacions de la Universitat de València.

- Fanny Sánchez Juan, psicòloga clínica, especialista en salut i gènere, membre d'APPF (Associació de Psicologia i Psicoteràpia Feminista).