Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Biològiques Logo del portal

.
.
.
.
.
.
Els germans Martínez Guerricabeitia.
Exposició 'Fidelitats a contracorrent. El món dels Martínez Guerricabeitia’

La família Martínez Guerricabeitia acompanya la memòria d’un segle d’Espanya, des del fervor idealista dels llibertaris de primers de segle XX fins a les inquietuds públiques actuals. Els dos germans, José i Jesús, fortament influïts pels ideals culturals i socials del pare, van triar participar en aquesta història nadant sempre a contracorrent de les idees dominants en cada moment, preservant una mirada crítica recolzada en fortes aspiracions utòpiques. Van aconseguir construir una empresa editorial tan decisiva com ‘Ruedo Ibérico’ i una col·lecció d’art plenament característica de la pintura política i social de la segona meitat del segle XX, llegant a les generacions actuals una memòria imprescindible de la resistència contra els totalitarismes i dels combats a favor de la llibertat.

Horari:

-De dimarts a divendres: de 10 a 14 i de 17 a 20 hores.

-Dissabtes, diumenges i festius: d'11 a 14 hores.

-Festius oberts en el període: 29 de març, 1 de maig.

Visites guiades per a grups a través del web de l'organització.

Entrada lliure.

 

Període de l'esdevenimentDe 13 de març de 2018 a 27 de maig de 2018. Dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 10:00 a 14:00.

 
 
Lloc de realització

Sala Capitular del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució 284, València)

 
Organitza

Fundació General de la Universitat de València-Col·lecció Martínez Guerricabeitia i Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Col·laboren: Arxiu del Regne de València, Arxiu Històric de la Universitat de València, Biblioteca Històrica de la Universitat de València, IES nº1 de Requena.

Comissariat: Miguel Corella, José Martín, Francisco Sebastián i José Luis Villacañas..

http://www.fundaciouv.es/cmg/

 

Contacta cmg.fguv@uv.es

 
Més informació