Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Biològiques Logo del portal

.
.
.
.
.
.

La Universitat crea la Unitat Mixta en Gestió Biotecnològica de Plagues amb l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 20 d’abril de 2018
Grup de Control Biotecnològic de Plagues (CBP) de la Universitat de València.
Grup de Control Biotecnològic de Plagues (CBP) de la Universitat de València.

La Universitat de València ha creat la Unitat Mixta en Gestió Biotecnològica de Plagues (UMGBP) amb l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA). Amb aquesta mesura, des de la institució acadèmica es potenciaran estudis i recerques conjuntes entre les institucions, així com la integració de noves tecnologies aplicades al control de plagues, i es facilitarà la seua transferència al sector agrari.

Amb la creació de la Unitat Mixta, a més, s’optimitzarà l’ús d’infraestructures, equipaments, serveis i recursos humans entre les entitats, i es facilitarà l’execució de projectes coordinats de recerca i desenvolupament en àrees d’interès comú i on s’aporten recursos complementaris.

La unitat s’ha creat a través del Grup de Control Biotecnològic de Plagues (CBP: http://www.cbp.com.es/) de la Universitat de València, i Unitat d’Entomologia del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l’Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA: http://www.ivia.gva.es/centro-de-proteccion-vegetal-y-biotecnologia).

“Es tracta d’un excel·lent marc institucional per a abordar la gestió de plagues agrícoles des d’un punt de vista multidisciplinari. Un dels seus objectius principals és acostar els interessos de la recerca bàsica sobre plagues agrícoles a l’usuari final, sense perdre de vista les necessitats de sanitat i seguretat alimentària demandades pels consumidors del segle XXI”, destaca Joel González Cabrera, investigador del Grup de Control Biotecnològic de Plagues.

La Universitat de València manté una aposta ferma per la recerca agrària. Està situada entre les 15 primeres a nivell europeu i és la número 51 a nivell mundial segons l’últim National Taiwan University Rànquing (NTU). L’IVIA, per la seua banda, és un dels centres de referència en recerca agrària a Espanya i el primer a la Comunitat Valenciana. Per açò la creació de la UMGBP reforçarà el lideratge de la Universitat en aquesta àrea al mateix temps que contribuirà a l’enfortiment de l’activitat científica en l’IVIA.

La Unitat va ser aprovada pel Ple del Consell de la Generalitat Valenciana el 26 de gener, mentre que el Consell de Govern de la Universitat de València la va ratificar en la seua sessió del passat 27 de març.

 

Peu de foto foto a continuació: 

Unitat d’Entomologia del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l’Institut Valencià d'Investigacions Agràries

 

Imatges: