Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Biològiques Logo del portal

La Unitat Mixta de Gestió Biotecnològica de Plagues presenta les seues línies d’investigació

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 16 de novembre de 2018
Persones que integren la Unitat Mixta de Gestió Biotecnològica de Plagues (UMGBP) de la Universitat de València i de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries.
Persones que integren la Unitat Mixta de Gestió Biotecnològica de Plagues (UMGBP) de la Universitat de València i de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries.

La Unitat Mixta de Gestió Biotecnològica de Plagas (UMGBP), formada por el Grupo de Control Biotecnològic de Plagues (ERI-BIOTECMED) de la Universitat de València i el grup d’Entomologia de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), ha acollit la seua presentació i primera reunió de treball, aquest dimecres 14 de novembre, en el campus de Burjassot-Paterna de la Universitat.

En aquest primer encontre s’han exposat les línies mestres d’investigació a desenvolupar entre els dos grups i s’ha manifestat la necessitat d’integrar noves tecnologies aplicades al control de plagues, amb l’objectiu de facilitar la seua transferència al sector agrari.

Les cinc línies de treball són crear programes de gestió de la resistència a insecticides en Varroa destructor i en enemics naturals; l’estudi de noves rutes d’exposició a plaguicides per a enemics naturals i polinitzadors i combatre l’efecte d’infeccions encobertes de virus en insectes plaga i enemics naturals. Els altres dos objectius de la Unitat són el silenciament gènic aplicat al control de plagues i l’aprofitament de la inducció de defenses de la planta per a la millora del control biològic.

Joel González-Cabrera, coordinador de la UMGBP i investigador de la Universitat de València de l’àrea de Genètica ha destacat que la posada en marxa de la Unitat “és un excel·lent marc institucional per a abordar la gestió de plagues agrícoles des d’un punt de vista multidisciplinari”. Així, segons remarca, un dels objectius principals “és acostar els interessos de la investigació bàsica sobre plagues agrícoles a l’usuari final, sense perdre de vista les necessitats de sanitat i seguretat alimentària demandades pels consumidors del segle XXI”.

Amb la creació de la Unitat Mixta, a més, s’optimitzarà l’ús d’infraestructures, equipaments, serveis i recursos humans entre la Universitat i l’IVIA, i es facilitarà l’execució de projectes coordinats d’investigació i desenvolupament en àrees d’interès comú.