University of Valencia logo Logo Board of Trustees Logo del portal

María Emilia Adán, presidenta del Consell Social de la Universitat de València, reelegida membre de l'Executiva de la Conferència de Consells Socials

  • March 1st, 2022
Image de la noticia

Antonio Abril Abadín és reelegit president de la Conferència de Consells Socials

El principal objectiu d'aquest òrgan és reforçar el compromís dels Consells Socials amb una universitat al servei de la societat

María Emilia Adán, presidenta del Consell Social i de la Fundació ADEIT, ha sigut reelegida com a membre del nou Comité Executiu de la Conferència de Consells Socials (CCS).

Antonio Abril Abadín ha sigut reelegit president de la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles (CCS). La candidatura que encapçala ha obtingut el suport de l'Assemblea General Extraordinària per a renovar el mandat que ostenta des de novembre de 2017. D'aquesta manera, Abril Abadín, president del Consello Social de la Universitat de la Corunya, continuarà altres quatre anys al capdavant de la CCS, que aglutina als Consells Socials de les universitats públiques i als consells i patronats d'universitats privades.

Al costat de María Emilia Adán formaran part del Comité Executiu Concha Yoldi (Universitat de Sevilla) i Julio Lage (Universitat Politècnica de Madrid) com a vicepresidents, i en les vocalies Juan Antonio Campillo (Universitat de Múrcia), Javier Cepedano (Universitat de Lleó), Joan Corominas (Universitat de Barcelona), Félix Sanz Roldán (Universitat de Castella-la Manxa), Ángel Tristán (Universitat de Las Palmas de Gran Canaria) i Manuel A. Vila-Cellino (Universitat Antonio de Nebrija).

El president ha agraït la confiança dels qui integren la Conferència després de quatre anys de treball en els quals –ha dit- la prioritat ha sigut “sensibilitzar a tota la societat sobre la importància de l'educació en general i de la universitat en particular”. “Espanya serà, en el futur, el resultat del que hui siga capaç d'invertir en educació i en les seues universitats”, ha subratllat.

Antonio Abril ha assenyalat com a camí a seguir “el que acaba de fixar l'OCDE en el seu Full de ruta per a millorar la transferència de coneixement i la col·laboració entre ciència i empresa a Espanya, que insta a redissenyar la governança de les universitats per a augmentar el seu compromís amb la societat, millorar el seu finançament i promoure la transferència i la col·laboració amb el sector empresarial”.

A més, ha oferit al nou ministre d'Universitats Joan Subirats, “tota la col·laboració de la CCS davant el repte que representa la pròxima aprovació d'una nova Llei orgànica Universitària”, ha dit. “Tal com demana el Full de ruta de l'OCDE per a la universitat espanyola, la nova llei hauria d'emular les reformes recents abordades en països europeus, transformar l'actual model de govern universitari i enfortir de manera real el paper i capacitats dels Consells Sociales, per a garantir que compten amb suficient recursos i autonomia per a complir les funcions que els han de correspondre com a representants de la societat en la universitat”, ha assenyalat.

 

María Emilia Adán és llicenciada en Dret i registradora de la Propietat. Degana del Col·legi Nacional de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles des de 2017, és la presidenta del Consell Social de la Universitat de València i de XBRL ESPAÑA. Té la Creu de Plata de l'Orde del Mèrit de la Guàrdia Civil, la Creu de Plata de l'Orde del Mèrit de la Policia Nacional, la Creu d'Honor de Sant Raimundo de Peñafort i la Medalla d'Honor de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de València.

Images: