Logo de la Universitat de València Logo Campus d'Ontinyent Logo del portal

Es revalida l'excel·lent acollida dels estudis econòmic-empresarials en l'accés a la universitat

Tot i els dràstics canvis que condicionen les nostres vides des de l'aparició de la SARS-CoV-2, l'educació segueix el seu curs, mai millor dit, i la universitat ja està a punt per rebre una nova onada de joves disposats a lluitar per formar-se i esdevenir uns grans professionals.

Dels més de 20.000 estudiants que s'han presentat a la Comunitat Valenciana, han superat les PAU el 96,78%, amb una nota mitjana de 6,658. D'aquests, quasi 9.000 es matricularan a la Universitat de València i en concret més de 1.300 a la Facultat d'Economia.

Els resultats de la preinscripció a les titulacions universitàries han alegrat als que han aconseguit entrar en la seua primera opció i, per descomptat, també han ofert oportunitats igualment valuoses a la resta. Les conegudes com "notes de tall" hauran desvetllat a més d'un, però un cop aclarida la incògnita sobre què estudiar el curs vinent, arriba el moment de preparar la tablet i tramitar la matrícula online.

La Facultat d'Economia es consolida com una destinació altament desitjada per una immensa majoria d'estudiants. Totes les places dels seus graus s'han omplert amb els aspirants de la primera convocatòria de les PAU i en tots ells ha quedat una llista d'espera que, en graus com el d'International Business o el d'Intel·ligència i Analítica de Negocis, supera en més de sis vegades a l'oferta de places.

Les notes de tall han seguit la tendència a l'alça d'anys anteriors. Destaca l’imponent llistó que marca l'accés al Grau en International Business, on les seues 150 places s'han cobert amb una nota de tall de 12,67, mig punt llarg per damunt de la del curs passat i una de les més altes de tota la Comunitat Valenciana.

El Doble Grau en ADE i Dret no es queda enrere, aconsegueix un 12,378 de nota d'accés i, entre els admesos, inclou expedients amb una nota de 14.

El benjamí de la família, per la seua joventut i el reduït nombre de places que oferta, és el Grau en Intel·ligència i Analítica de Negocis (BIA), que va tenir una estrena triomfal el curs passat amb una nota de tall de 11,417 i enguany revalida l'interès de l'estudiantat per aquesta titulació tancant les seues 50 places amb un 12,186 i deixant una llista d'espera de quasi set vegades la seua oferta.

El grau amb més demanda en termes absoluts segueix sent el Grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE), que recull més de 1.200 sol·licituds per a ocupar una de les 440 places ofertes i incrementa la seua nota de tall fins a un 9,722. L'extensió d'Ontinyent ha cobert així mateix les seues 70 places (6,33 de nota de tall).

El Doble Grau en Turisme i ADE és una mostra més d'estudis altament valorats per la societat, amb 60 places que, un cop cobertes, han deixat en espera a més de 200 aspirants que no han assolit el 11,726 de la seva nota de tall.

El sector turístic valencià també podrà seguir comptant amb professionals d'alta qualificació gràcies a les 150 places que ofereix el Grau en Turisme, amb una nota de tall de 8,718.

La important especialització que ofereix el Grau en Finances i Comptabilitat ha estat sens dubte el actiu que ha atret quasi 500 estudiants a demanar aquests estudis, les 140 places s'han cobert amb una nota de tall de 9,089.

Destaca finalment la progressió ascendent del Grau en Economia, que enguany presenta una nota de tall de 10,256, amb 210 places disponibles. En els temps tan incerts que vivim, la societat està àvida de majors coneixements econòmics i aquest interès es veu clarament reflectit en particular en aquest grau i en general en tots els que componen l'àmplia cartera de títols de la Facultat d'Economia de la Universitat de València.

 

Novells i veterans, BENVINGUTS i BENVINGUDES al curs 2020-2021 !!