Logo de la Universitat de València Logo Campus d'Ontinyent Logo del portal

El Campus d’Ontinyent, premiat per l’ús del valencià

  • 31 de març de 2021
Entrega Premi Benicadell

El Campus d’Ontinyent de la Universitat de València ha estat premiat per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià. El lliurament del guardó ha tingut lloc aquest dimecres 31 de març a aquest Campus de la Universitat de València.

‘La seua tasca acadèmica i dinamització cultural, la promoció i defensa de la llengua i cultura pròpies valencianes’. Aquest és el motiu que ha conduit a la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià a guardonar amb el Premi Benicadell a aquest campus de la Universitat de València.

 

Així consta a l’acta llegida per la secretària de la Coordinadora, Carme Domènech, qui ha destacat en la seua intervenció, també, la seua experiència personal com a mestra a l’antic Col·legi Lluís Vives, espai que actualment s’integra en el Campus d’Ontinyent de la Universitat de València.

 

A aquest Campus, la Universitat de València imparteix els graus en Administració i Direcció d’Empreses, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Infermeria i Magisteri d’Educació Infantil.

 

El president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, entitat integrada en la Federació Escola Valenciana, ha recordat la importància simbòlica d’aquest edifici en la creació d’aquesta federació d’entitats que tenen per objectiu la promoció de l’ús del valencià en tots els àmbits de la vida quotidiana, així com el seu impuls en l’àmbit acadèmic.

 

Josep Manuel Andrés, president d’aquesta Coordinadora, ha destacat la important tasca realitzada per la Universitat de València en aquest àmbit, motiu pel qual rep el Premi Benicadell en la seua edició d’enguany.

 

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha agraït el premi en nom no sols del Campus d’Ontinyent sinó de tota la Universitat de València, i ha destacat que la nostra és una institució creada en 1499 pels Jurats de la ciutat de València per estar al servei de la seua ciutadania. En eixe sentit ha posat en valor la contribució de la Universitat de València en l’ús del valencià en els àmbits científic i acadèmic i, també, el paper rellevant de la Universitat en la vertebració del territori, posant com a exemple al Campus d’Ontinyent, i destacant la implicació de l’Ajuntament d’Ontinyent.

 

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha agraït novament la presència de la rectora en la ciutat, i ha destacat la importància d’una universitat pública com és la Universitat de València, així com la contribució al desenvolupament del Campus d’Ontinyent de la societat civil, organitzada a través de la Fundació Universitària Vall d’Albaida.

 

L’acte de lliurament d’aquest Premi, que porta el nom del principal cim de la Vall d’Albaida, Benicadell, ha tingut lloc al Campus d’Ontinyent aquest dimecres 31 de març.

 

També han participat el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat, Jorge Hermosilla, el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, el director del campus d’Ontinyent, José Cantó, la directora del CEIP Lluís Vives, Enri Mollà, la tresorera de la Coordinadora, Maria Chapí, així com diferents membres del personal d’administració i serveis, i professors i professores de la Universitat de València, entre elles la professora Carmen Agulló i la vicedegana de la Facultat de Magisteri, Amparo Hurtado.

Imatges: