Logo de la Universitat de València Logo Campus d'Ontinyent Logo del portal

CONFERÈNCIA DEL PROGRAMA UNIVERSITAT I SOCIETAT A ontinyent

  • 16 de maig de 2019
CONFERÈNCIA DEL PROGRAMA UNIVERSITAT I SOCIETAT A ontinyent

CONFERÈNCIA DEL PROGRAMA UNIVERSITAT I SOCIETAT A ontinyent

CURS 2018-2019

“Claves del envejecimiento con éxito en el mundo. ¿Por qué nos interesan

las Zonas Azules?”

A càrrec de la Dra. Esperanza Navarro Pardo

(Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació. Universitat de València)

Entrada Gratuïta

Les conferències estan obertes al públic en general

CONFÈRENCIA

16/05/2019 - 19.00 h Centre Cultural “Caixa Ontinyent”

 

LES CLAUS DE L’ENVELLIMENT AMB ÈXIT EN EL MÓN: PER QUÈ ENS INTERESSEN LES ZONES BLAVES?

Al llarg de diversos continents, existeixen algunes àrees geogràfiques en les quals la seua població aconsegueix una alta longevitat amb molt bona qualitat de vida i baixos índexs de discapacitat. Són les anomenades Zones Blaves. Quan s'estudien aquests grups poblacionals, s'observa que no corresponen amb persones d'alt nivell econòmic ni cultural ni amb una assistència sanitària altament especialitzada. Resulta de gran interés conéixer quines variables estan presents en aquests entorns i estils de vida, per a intentar traslladar-los a altres zones del món i, en particular, a la nostra pròpia vida diària.

 

ESPERANZA NAVARRO PARDO CURRICULUM VITAE

Professora Titular del Departament de Psicologia Evolutiva de la UV, doctora en Psicologia i especialista en Psicologia Clínica; ha sigut Facultatiu Especialista de Psicologia Clínica en diferents Unitats de Salut Mental de la Generalitat Valenciana i Tècnic de Gestió d'Institucions Sanitàries (actualment en excedència).

Ha dirigit més de 80 Treballs Fi de Grau i Treballs Fi de Màster i 4 Tesis Doctorals. Ha participat en més de 25 projectes d'I+D+i (autonòmics, nacionals i europeus) i contractes d'investigació, així com en més de 100 publicacions científiques i més de 130 congressos científics. Ha realitzat estades d'investigació durant 2

anys, fonamentalment en universitats europees (University College Cork - Irlanda, Aston University - Birmingham - UK, Universidade de Coïmbra - Portugal, etc.).

Pertany al Panell d'Experts de l'Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus (OAPEE) i al Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE) i és avaluadora de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (MINECO) i de la DEVA (Direcció d'Avaluació i Acreditació de l'Agència Andalusa del Coneixement). És directora de la línia de Psicologia del Grup de Modelització Interdisciplinària-InterTech, així com Cap d'Iniciatives de Projecció Territorial i Societat de la UV.

Actualment, la seua principal línia d'investigació se centra en Psicologia de la Salut, especialment en els factors psicològics i d'estil de vida implicats en l'envelliment saludable i la Síndrome de Fragilitat.

Llista d'enllaços: