Logo de la Universitat de València Logo Campus d'Ontinyent Logo del portal

El curs finalitzarà a distancia, i el Consell de Govern es prepara per a les reunions telemàtiques

  • 3 d’abril de 2020
Docència no presencial dispositiu mòbil
Docència no presencial dispositiu mòbil

Aquest ha estat l’acord assolit aquest divendres 3 d’abril entre el conjunt d’universitats públiques valencianes i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. En aquest context excepcional el Consell de Govern, reunit per primera vegada de manera telemàtica, ha aprovat la resolució del rectorat que valida les reunions a distància d’òrgans col·legiats.

Al llarg d’aquesta setmana, la rectora de la Universitat de Valencia ha participat en les videoconferències amb el Ministre d’Universitat, ANECA i amb CRUE en les quals s’ha estudiat la situació d’emergència sanitària actual i la seua implicació en el sistema universitari.

En eixe sentit, el Reial Decret de declaració d’estat d’alarma disposava en el seu article 9 la suspensió de l’activitat docent presencial en aquest període excepcional que ha estat prorrogat fins el proper dia 11 d’abril.

La possibilitat d’extensió d’aquesta situació fins finals d’abril, o l’aplicació de mesures graduals de reincorporació a l’activitat ordinària, i la vigència posterior de la resolució de la Generalitat Valenciana que suspenia sense determinació temporal l’activitat docent en tots els nivells educatius a la Comunitat Valenciana  generaven dubtes respecte a la continuïtat de l’activitat docent d’una manera presencial.

En eixe sentit, i a través de CRUE, les universitats espanyoles plantejaren la possibilitat de mantenir la docència de manera no presencial fins la finalització del curs, a mitjans del mes de maig.

Així ho ha traslladat al rectora tant als degans, deganes i directora de centres de la Universitat de València i a la representació de les i els estudiants de la Universitat, amb l’objectiu de mantenir el calendari acadèmic a la Universitat de València i que cap estudiant done per perdut el curs.

En la reunió mantinguda aquest matí per videoconferència entre els rectors i rectores de les universitats púbiques valencianes i la Consellera d’Universitats s’ha acordat:

- Mantenir tota la docència en línia al llarg del que resta del curso 2019-2020;

- Desenvolupar en cada universitat els procediments d’adaptació de l’avaluació a través de mitjans no presencials

Per tal de poder fer operatiu aquest acord de la  Generalitat des d’una perspectiva d’adaptació de guies docents, i garantir el funcionament dels òrgans de la Universitat de València, el Consell de Govern de la Universitat s’ha reunit a distància en una convocatòria que constava d’un únic punt: ratificar la resolució del Rectorat que permetrà la realització de reunions a distància d’òrgans col·legiats de la Universitat.

Aprovada per 49 vots a favor, una abstenció i un vot nul, d’aquesta manera es dóna suport normatiu a la presa de decisions d’òrgans universitaris en el context del treball a distància.

__

El text íntegre de l’acord entre la Generalitat Valenciana i el Sistema Universitari Públic Valencià es pot consultar ací:

https://www.uv.es/coronavirus/Comunicado_conjunto_GVA-SUPV.pdf