Logo de la Universitat de València Logo Campus d'Ontinyent Logo del portal

Ontinyent visita el Parc Científic

  • 8 d’abril de 2019
Ontinyent visita el Parc Científic
Ontinyent visita el Parc Científic

Ontinyent visita el Parc Científic i estima establir una seu en la localitat que fomente la col·laboració amb el sector empresarial de la Vall d'Albaida

Una delegació institucional i empresarial de la localitat valenciana d'Ontinyent, encapçalada per l'alcalde Jorge Rodríguez, ha visitat les instal·lacions del Parc Científic de la Universitat de València interessada per les potencialitats d'aquest ecosistema d'innovació i les possibilitats d'establir vincles amb la comarca de la Vall d'Albaida, àrea de caràcter substancialment industrial on la Universitat compta a més amb un campus. Junt amb l'alcalde, han acudit també el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda; el president i secretari de la Confederació Empresarial de la Vall d'Albaida (COEVAL), Javier Cabedo i Vicent Donat; i el president i el secretari de l'Associació d'Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), Rafael Lurbe i Felipe Carrasco.

Els representants governamentals i empresarials de la comarca han accedit a les dades de l'activitat científic-tecnològica i empresarial que desenvolupen en el PCUV 7 instituts d'investigació, 2 centres singulars i 91 empreses. De la mà de Mª Dolores Real, vicerectora d'Innovació i Transferència; Carlos Hermenegildo, vicerector d'Investigació; Jorge Hermosilla, vicerector de Territori i Societat i Joan Enric Ubeda, Director del Gabinet de la Rectora, de Màrqueting i de Comunicació Institucional de la Universitat de València, han conegut el valor de concentrar en un mateix espai la investigació i l'empresa. “L'actual equip de direcció de la Universitat de València té un ferm compromís amb la tercera missió de la institució acadèmica, que és la transferència de coneixement, basada en tres eixos vertebradors: innovació, emprenedoria i compromís social”, ha destacat la vicerectora Mª Dolores Real, qui ha reiterat el compromís de la Universitat de València amb el desenvolupament territorial valencià “en el marc d'un nou i necessari model productiu que permeta sostindre la nostra societat del benestar”.

 

Reunio PCUV - Ontinyent- Biopolis_web
Daniel Ramón, vicepresident de R+D en nutrició humana i salut d'ADM, explica la oferta tecnològica de Biopolis

 

Per part seua, l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha reiterat el compromís del seu govern per a impulsar la presència del Parc Científic a Ontinyent, plantejant diferents possibilitats que permeten la instal·lació d'una seu a la ciutat, la qual cosa contribuiria així a tancar el cercle d'activitats universitàries que actualment es desenvolupen al Campus d'Ontinyent: docència, investigació, cultura i esports. D'aquesta manera, la dimensió de la innovació s'afegiria a la transferència de coneixement ja iniciada amb la Càtedra Institucional que té la seua seu en aquest campus universitari.

Atenent aquest inetrés, el director del PCUV, Juan Antonio Raga, i el gerent de la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV), Fernando Mª Zárraga, han plantejats possibles línies de col·laboració. D'una banda, han proposat que les empreses ja creades puguen desenvolupar línies innovadores amb l'assessorament de la universitat, en concret dels seus grups d'investigació. Per a això, la FPCUV ha proposat organitzar “networkings científic-tecnològics en els quals les empreses plantegen els seus reptes i els instituts expliquen les seues línies d'investigació amb el propòsit de trobar possibles enllaços de transferència. Aquestes trobades han tingut èxit amb empreses com ara Repsol, Aigües de València o Embotits Martínez, entre altres”, ha explicat Fernando Mª Zárraga.

Planter d'Empreses

I, d'altra banda, “també podem abordar la creació a Ontinyent d'un espai per a generar nous negocis en àrees que tinguen un component innovador. Per a dur-ho a terme, seria necessari que l'ajuntament fomentara un programa d'impuls de l'emprenedoria innovadora al qual el Parc Científic donaria suport i assessorament perquè es desenvolupe”, ha continuat.

 

Reunio PCUV - Ontinyent- IRTIC

                                                                                                             En l'IRTIC la delegació ha provat els simuladors de maquinaria per a empreses

Amb la finalitat de visualitzar com es treballa en aquest centre innovador, han visitat les instal·lacions de la biotecnològica Biopolis, empresa adquirida per la multinacional americana de l'alimentació ADM i centre d'innovació en probiòtics, dirigida per Daniel Ramon Calvo. A continuació, han conegut de primera mà els desenvolupaments de l'Institut Universitari d'Investigació Robòtica i Tecnologies de la Informació (IRTIC), on han sigut rebuts pel seu director, el professor Marcos Fernández. Allí han pogut comprovar desenvolupaments tecnològics realitzats per la Universitat de València en l'àmbit del tèxtil, que és un dels sectors industrials de major presència a la comarca de la Vall d'Albaida.

Llista d'enllaços: