Logo de la Universdad de Valencia Logo Campus de Ontinyent Logo del portal

L'Art, és la temàtica de la conferència d’Unisocietat al desembre

  • 13 diciembre de 2021
Image de la noticia

REDESCOBRINT A JOAN DE JOANES, EL MILLOR PINTOR ESPANYOL DEL SEGLE XVI
Joan de Joanes ha tornat a renéixer amb el nou mil·lenni a la llum de renovades aproximacions a la seua personalitat en forma de catàlegs, articles i algun capítol de llibre o monografia. Un estat de la qüestió que, independentment de les investigacions que se segueixen duent a terme, suggereix i convida a una relectura a través d'algunes de les seues obres mestres, aquelles que precisament expliquen i alhora resumeixen sense embuts la seua veritable empremta a la centúria a la que va pertànyer, així com la seua dimensió en el context historicoartístic contemporani. Joanes no va ser el millor pintor del segle XVI espanyol, però sí el millor pintor espanyol del segle XVI, només superat pel Greco, d'altra banda un artista cretenc format a Venècia que va desenvolupar a Toledo el més sublim de la seua creació. En aquesta conferència descobrirem molts aspectes d’aquest pintor.

Albert Ferrer Orts – CURRICULUM VITAE
Ha estat professor de Secundària, tasca que va compaginar des del 2006 amb la de professor associat del Dpt. d'Història de l'Art de la Universitat de
València. Entre els anys 2013 i 2015 va ser docent de la Universidad Autónoma de Chile (Talca) i de la Universidad de Playa Ancha de Ciencias de la Educación (Valparaíso), universitats xilenes on, a més de la docència i la investigació, va participar en l'elaboració de programes de màster i de doctorat, fins que va tornar a la institució on es va formar i s'exerceix com a professor titular.
Des de la seua incorporació com a PDI, també ha format part de diversos grups i projectes de recerca autonòmics i estatals dirigits des de la Universitat de Lleida (2006-2016) i la Universitat de València (2017-2021), fet que ha comportat la col·laboració en diverses exposicions
artístiques i la publicació de fitxes de catàleg, articles i llibres de manera individual o en coautoria. Com a investigador, desenvolupa des de fa temps diverses línies de treball, de vegades complementàries, que es resumeixen en: arquitectura i decoració dels segles XVI al XVIII, pintura del segle XVI i art monàstic a l'Ordre de la Cartoixa (tot això a l'àmbit valencià, principalment); a més –motivat per la seua estada a Xile va iniciar una nova línia de recerca orientada a l'estudi de les col·leccions pictòriques d'alguns dels seus museus més importants, així com als orígens de la història de l'art en aquell país (segles XIX i XX).
Pel que fa als resultats de la investigació desenvolupada en aquests darrers anys, les conclusions a què ha anat arribant s'han publicat en algunes revistes nacionals i internacionals d'impacte, així com en altres publicacions periòdiques ben indexades i/o de prestigi a la seua àrea de coneixement i/o humanitats. Així mateix, altres investigacions s'han publicat en format de llibre, com els dedicats als pintors Gaspar Requena i Joan de Joanes o a personalitats històriques rellevants com el cartoixà Bonifaci Ferrer.