Logo de la Universdad de Valencia Logo Campus de Ontinyent Logo del portal

Conferència UNISOCIETAT mes d'abril

  • 12 abril de 2018
Conferència UNISOCIETAT mes d'abril
Conferència UNISOCIETAT mes d'abril

Conferència a carreg de Paula Jardón Giner. Professora en l'Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives i del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Universitat de València.

“Moros en la costa. Temps de pirateria al Mediterrani”

Dijous, 12 d'abril de 2018

12/04/2018 - 19.00 h

Centre Cultural “Caixa Ontinyent”

Conferència de Paula Jardón Giner. Arqueòloga valenciana, doctora en Geografia i Història per la Universitat de València. És professora en l'Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives i del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Universitat de València.

“Moros en la costa. Temps de pirateria al Mediterrani”
Fins al final de l'Edat Mitjana, la Mediterrània va estar dominada pels pirates catalans, castellans i genoveses. Però a partir de 1500 el terror de les costes espanyoles, sobretot les del sud de la península, va venir de part dels pirates berbers del nord de áfrica que van assolar les poblacions del Mediterrani durant gairebé tres segles. L'expressió “hi ha moros en la costa” es va fer freqüent en tot el litoral espanyol, amb independència que els atacants anessin rossos, bruns, negres o mestissos, encara que tots ells solien enarborar la bandera de la mitja lluna, més que gens per mostrar la seua posició contrària als regnes cristians.