càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

 

  1. Denominació de la proposta
  2. Àmbit d'actuació
  3. Entitat
  4. Categoria de participació
  5. Descripció
  6. Resum i destinataris
  7. Període d'execució i caràcter del projecte
  8. Finançament
  9. Informació addicional

 

 

 

 

1. Denominació de la proposta

  • ​Carrera/Marxa 5 km/2.5 km "Estigues Actiu per a prevenir la Discapacitat".

2. Àmbit d'actuació

  • Nacional.

3. Entitat

  • Càtedra de Fisioteràpia i Discapacitat de la Universidad de Málaga.

4. Categoria de participació

  • Bones pràctiques en el desenvolupament d'activitats de divulgació i difusió cultural, acadèmica, científica i tecnològica.

5. Descripció

  • La Carrera/Marxa 5 km/2.5 km "Estigues Actiu per a prevenir la Discapacitat" és una activitat esportiva en la qual alumnes, professors, personal de la universitat i gent fora de la universitat es reuneix per a realitzar activitat física.

6. Resum i Destinataris

  • La Carrera/Marxa és el gra d'arena que posa la Càtedra de Fisioteràpia per a acabar amb la població sedentària, i reuneix alumnes, professors i personal de la Universitat. El participant pot fer el recorregut corrent (5 km) o realitzar una marxa ràpida (2,5 km) amb l'objectiu que tots acaben en un temps aproximat. L'esdeveniment es realitza al matí dins de les Jornades de la Càtedra. Als participants se'ls lliura una samarreta tècnica de la Càtedra. Després de realitzar un escalfament en grup comença l'activitat recorrent l'ampliació del campus de Teatinos. En acabar, es realitzen uns estiraments i s'ofereix beguda a tots els assistents. Per a finalitzar, es col·loca un "photocall" i els participants poden passar una estona distesa parlant mentre s'harmonitza l'esdeveniment amb música.

7. Període d'execució i caràcter del projecte

 

Programa Activitat Projecte

 

   

 

8. Finançament

 

Fons Propis Fons Externs Altres
 

 

 

 

9. Informació addicional

 

Nom Descripció Tipus de Recurs
 Fòrum per a l'execució d'activitats acadèmiques, tant docents com investigadores, relacionades amb el camp de la fisioteràpia WEB

 

Solució a un problema (20%)

  • Les activitats esportives estan sent alternatives a actes més passius per a l'assistent, i aprofitant la cultura d'exercici físic que s'està implantant en la societat, aquesta pràctica és més que idònia. La fi d'aquesta Carrera/Marxa és donar visibilitat a les bones pràctiques de salut com és l'exercici físic, i s'aconsegueix gràcies a la participació i divulgació en periòdics.

Resultats reeixits (20%)

  • La Carrera/Marxa obté una gran assistència d'alumnes, professors, treballadors de la universitat i altres persones convidades. Aquestes persones de l'àmbit universitari està acompanyada de família i amics. L'activitat té també difusió en periòdics locals i xarxes socials. A més, un vídeo resum es puja al compte de YouTube de la Càtedra.

Innovació (10%)

  • La Carrera/Marxa va ser la primera activitat esportiva realitzada en la Facultat de Ciències de la Salut en molt temps. A més és una activitat molt concorde als valors de salut i vida sana que deu inculcar en la societat un estudiant de Ciències de la Salut. Posterior a aquest esdeveniment, la Universidad de Málaga va crear la seua Carrera Popular.

Sostenibilitat (20%)

  • L'activitat té el manteniment assegurat per l'espònsor que facilita les samarretes tècniques als participants i les begudes per a després de l'activitat. La Càtedra també s'assegura de comptar amb tots els permisos i assegurances necessàries per a crear l'activitat. Sempre s'aprofita l'acte de les Jornades de la Càtedra on ocorre aquesta activitat per a cercar nous recursos i espònsors.

Replicabilitat (20%)

  • El Treball Fi de Grau genera un cost baix: el premi, en estar relacionat amb l'activitat física, no té un valor monetari excessiu però sí pel que fa als valors que vol impulsar la Càtedra (activitat física, hàbits saludables). L'ús de les plantilles fa que els criteris dels avaluadors siguen més uniformes i fàcils de puntuar.

Sistema d'Avaluació (10%)

  • No hi ha creat un sistema que avalue la pràctica en general. Es té en compte l'assistència a l'activitat i la difusió en periòdics locals, els vídeos per xarxes socials (interaccions, visualitzacions, comentaris, likes, etc.) i el nombre de visites i comentaris en YouTube.