càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

girona weekend

 

  1. Denominació de la proposta
  2. Àmbit d'actuació
  3. Entitat
  4. Categoria de participació
  5. Descripció
  6. Resum i destinataris
  7. Període d'execució i caràcter del projecte
  8. Finançament
  9. Informació addicional

 

 

 

1. Denominació de la proposta

  • Girona Weekend.

2. Àmbit d'actuació

  • Regional.

3. Entitat

  • Càtedra de Joves Emprenedors. Universitat de Girona.

4. Categoria de participació

  • Bones pràctiques en el desenvolupament d'activitats acadèmiques.

5. Descripció

  • Jornades de dos dies on intervenen persones de diferents perfils i activitats professionals amb l'objectiu d'impulsar iniciatives emprenedores que es puguen desenvolupar com a negoci en finalitzar la trobada.

6. Resum i Destinataris

  • En aquestes jornades, persones emprenedores de diferents perfils professionals col·laboren i cocreen voluntàriament per tal de desenvolupar al màxim un model de negoci a partir d'una idea empresarial pròpia o d'un altre participant. Amb les metodologies que es treballen els participants adquireixen coneixements d'eines per a posar en funcionament una start-up, el treball multidisciplinari (de forma col·laborativa i autogestionada), la mentoria empresarial basada en la retroalimentació professional de les idees i els projectes treballats i el treball en la xarxa emprenedora de la ciutat. Aquestes jornades van dirigides a persones emprenedores de les comarques de Girona amb una idea empresarial en fase incipient.

7. Període d'execució i caràcter del projecte

 

Programa Activitat Projecte
 
 

8. Finançament

 

Fons Propis Fons Externs Altres

   

 

9. Informació addicional

 

Nom Descripció Tipus de recurs
Informació sobre l'edició 2017 de Girona Weekend WEB

 

Solució a un problema (20%)

  • Aquestes jornades representen la solució a un problema general i de base comuna a tots els emprenedors que inicien un projecte de negoci. Per a tots els participants, aquestes jornades impliquen l'adquisició d'uns coneixements bàsics d'eines necessàries per a tot emprenedor (metodologia CANVAS) que es combina amb la retroalimentació in situ d'empresaris i professionals que tenen una àmplia experiència en el camp de l'emprenedoria. Addicionalment, i per als projectes guanyadors, els premis consisteixen en la possibilitat de poder rebre assessorament professional per part de mentors especialitzats en diferents camps (legal, financer, màrqueting) per al desenvolupament del projecte empresarial presentat.

Resultats reeixits (20%)

  • Els projectes guanyadors de l'edició 2017 estan rebent l'assessorament dels mentors i es troben en fase de creació de la societat econòmica legal per a eixir al mercat d'ací a poc temps.

Innovació (10%)

  • Les jornades impliquen la possibilitat del treball en grup i el desenvolupament empresarial d'una idea de negoci d'alguns dels participants. Encara que no totes les idees són desenvolupades, les metodologies que s'imparteixen permeten als participants replicar-les en distints models de negoci.

Sostenibilitat (20%)

  • El projecte es finança amb recursos propis de la Càtedra de Joves Emprenedors de la Universitat de Girona, i per això és perfectament sostenible en el temps.

Replicabilitat (20%)

  • El projecte és perfectament reproduïble en altres universitats, empreses o càtedres.

Sistema d'Avaluació (10%)

  • Els projectes treballats durant les jornades són avaluats per un jurat extern format per experts en el camp de l'emprenedoria. De les tres edicions realitzades, amb vuit projectes guanyadors en total, tenim una taxa del 25% de creació de nous negocis.