càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries col·labora en unes jornades sobre Digitalització i Economia Col·laborativa

  • 16 d’octubre de 2019
Image de la noticia

Els dies 6, 7 i 8 de novembre tindran lloc unes jornades internacionals amb el títol “Transformació digital i Economia col·laborativa: oportunitats per a l’Emprenedoria social en l’àmbit social”, organitzades pel projecte d’investigació DIGISOST de la Universitat de València, en col·laboració amb la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries i l’Aula d’Emprenedoria en Economia social i sostenible (Empresocial).

En el marc d’aquestes jornades, el dia 7 es dedicarà al tema de les cooperatives agroalimentàries, desenvolupant-se en dues sessions: de matí (sessió tercera de les Jornades) es tractaran les Iniciatives de Gestió en Comú en el marc de la Llei 5/2019, de 28 de febrer, d’Estructures Agràries de la Comunitat Valenciana, i de vesprada (sessió quarta), la transformació digital en l’àmbit cooperatiu.

En la sessió matinal s’exposaran els resultats de la investigació realitzada per la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries, patrocinada per la Conselleria d’Economia Sostenible amb la col·laboració de Cooperatives Agroalimentàries de la CV, sobre les possibles Iniciatives de Gestió en Comú (IGC), previstes en la Llei d’Estructures Agràries, a desenvolupar per les cooperatives agroalimentàries. Aquestes iniciatives poden suposar una manera de millorar el relleu generacional en les explotacions agràries i evitar l’abandonament d’explotacions i el despoblament rural.

En aquest sentit, s’ha efectuat una anàlisi dels elements jurídics i fiscals de la Llei d’Estructures Agràries, en relació amb aquestes Iniciatives de Gestió en Comú, les conclusions de les quals es volen traslladar al sector, als estudiants i investigadors i als responsables de polítiques públiques en la matèria, tant de la comunitat autònoma com de l’àmbit local.

La sessió es composarà de dues taules: en la primera s’abordaran les qüestions relatives al concepte d’IGC, els elements requerits per al seu registre, i els beneficis fiscals que la Llei ha previst per a aquesta figura. Posteriorment, es desenvoluparà la segona taula, sobre els diferents models d’IGC, i les qüestions jurídiques i de qualificació fiscal que presenten.

Les jornades se celebraran en la Sala de Juntes de l’edifici de Rectorat de la Universitat de València.