càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries ha celebrat una Jornada sobre fiscalitat de cooperativa

  • 21 de març de 2019
Image de la noticia

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries continua desenvolupant l'activitat presencial de l'Escola de cooperativisme agroalimentari mitjançant la celebració de Jornades formatives en col·laboració amb les Federacions territorials de Cooperatives Agroalimentàries. Així, juntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, va celebrar a Lleida una Jornada de treball sobre Fiscalitat, on es van analitzar els problemes fiscals del sector.

La Càtedra Cooperatives Agroalimentàries, juntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de de Catalunya, va celebrar el passat 14 de març a Lleida una Jornada de treball sobre Fiscalitat, on es van analitzar els problemes fiscals del sector. Pilar Bonet, membre de la Càtedra i professora de la Universitat de València, va parlar de l'IVA en les operacions de la cooperativa amb els seus socis. Tomás Rojas, Director Financer de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, va exposar les principals ineficiències de la llei 20/1990 en relació amb aquestes cooperatives, i les actuacions que s'estan duent a terme per a intentar solucionar els problemes que plantegen. 

Aquesta Jornada s'emmarca en les activitats de formació desenvolupades per la Càtedra, que ja ha celebrat dues jornades durant aquest exercici: a Valladolid, 17 de setembre de 2018, i a Sevilla, el 19 de febrer de 2019.

Les pròximes jornades se celebraran en:

  • Tomelloso, el 27 de març, on a més de l'IVA, es tractarà la protecció fiscal a les cooperatives i l'Impost de societats.
  • Mèrida, el 28 de març, en la qual s'abordaran els dos impostos.