càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries participa en la taula redona "Incentivació Fiscal de l’Economia Social"

  • 1 d’abril de 2019
Image de la noticia

La Directora de la Càtedra Cooperatives Agroalimentàries, Pilar Alguacil, va participar en una taula redona en el Seminari UCM Universitat Complutense de Madrid‐Tributes, sobre la incentivació fiscal de l'economia social en el marc de l'agenda sostenible 2030.

La Directora de la Càtedra Cooperatives Agroalimentàries va exposar al Seminari 2019 del grup TRIBUTES, compost per professors de Dret Financer i Tributari, la qüestió de si el règim fiscal de les cooperatives agroalimentàries incentivava el seu paper de garant de la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental del medi rural.

La professora va assenyalar la importància d'evitar la despoblació en l'àmbit rural, per a aconseguir un creixement equilibrat i sostenible, així com el paper fonamental que les cooperatives agroalimentàries juguen en la generació d'ocupació i serveis que actuen en contra d'aquest despoblament. Desafortunadament, el règim fiscal, lluny de coadjuvar en aquesta direcció, penalitza els esforços d'innovació, les cooperatives multistakeholders, les no lucratives i les que desenvolupen activitats de protecció mediambiental.

La jornada va ser organitzada per la professora Amparo Grau, Catedràtica de Dret Financer en la Universitat Complutense de Madrid, i es va desenvolupar amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Fiscals del Ministeri d'Hisenda.